Dauguma jų bus uždarytos, o galimybę praleisti vakarą ne namuose turės tik tie, kas iš anksto tuo pasirūpino. Ir tokių vietų Alytuje ir šalia jo – vos pora: viena mieste, viena rajone.

Netoli Alytaus, Radžiūnų kaime, įsikūręs restoranas „Dzūkijos dvaras“ Naujuosius metus kviečia pasitikti smagiai ir švęsti iki paryčių.

Naujųjų metų sutikimas čia organizuojamas jau antrus metus iš eilės. „Pernai restoranas buvo sausakimšas. Pamatėme, kad poreikis yra, todėl ir šiemet kviečiame visus, norinčius švęsti jaukioje aplinkoje, skambant gyvai muzikai, su žaidimais, šokiais, atvykti į „Dzūkijos dvarą“, –kvietė „Dzūkijos dvaro“ restorano vadovė Jurgita Kudzienė.

Naujieji Metai

Gamtos apsuptyje, prie Nemuno, įsikūrusio „Dzūkijos dvaro“ naujametė programa prasidės 20 val. ir tęsis iki paryčių – 4 val. ryto. Susirinkusius svečius linksmins atlikėja Donalda Meiželytė.

„Naujametė šventė „Dzūkijos dvare“ vienam asmeniui kainuoja 85 eurus. Į kainą įskaičiuota trijų patiekalų vakarienė: užkandžiai, karštas patiekalas, ypatinga desertinė staigmena, šampano taurė, ir, žinoma, naujametiniai fejerverkai“, – šventės akcentus vardijo J. Kudzienė. Ji paragino iš anksto rezervuoti vietas, nes jos sparčiai tirpsta.

Alytuje Naujųjų metų sutikimo vakarą irgi jau ne pirmą kartą rengia „Šventė Jums“. Ji kviečia į Alytaus teatro kavinę, kur svečiai rinksis po spektaklio „Sudie, pone Lorencai“ premjeros, kuri įskaičiuota į 75 eurus kainuojančio Naujųjų sutikimo kainą. Į ją taip pat įeina vakarienė ir šventinė programa su vokaliste Gabriele Goštautaite bei DJ Gerasdj.

Tiesa, alytiškiai, norintys pamatyti spektaklio premjerą, bet neketinantys Naujųjų metų sutikti miesto teatro kavinėje, bilietus į spektaklį gali įsigyti teatro kasoje. Jų kaina svyruoja nuo 12 iki 18 eurų, priklausomai nuo pasirinktos sėdimos vietos.

Kitos miesto kavinės Naujų metų naktį nedirbs arba jose vyks uždari vakarai. Kalbinti ne vienos jų savininkai sakė, kad dirbti Naujųjų metų naktį neapsimoka.

Restorano „Vaidila“ ir baro „Odė“ vadovas Rimgaudas Žukauskas teigė, kad anksčiau per Naujuosius dirbdavo, tačiau jau kelerius metus renginių neorganizuoja, nes neapsimoka. „Visiems reikia programos, o ji kainuoja. O švenčiančių susirenka vos pusė salės, todėl finansiškai neapsimoka“, – kalbėjo R. Žukauskas.

Tokios pat nuomonės ir picerijos „Palermo“ savininkas Valius Smaidžiūnas. Anot jo, per Naujuosius metus kavinė nedirba nuo 2000-ųjų metų. „Noriu leisti pailsėti savo kolektyvui, noriu pailsėti ir pats, be to, žiūrint iš ekonominės pusės – neapsimoka“, – sakė V. Smaidžiūnas.

Šventinės programos alytiškiam neorganizuoja ir restoranas „Senas Namas“. Jo vadovė Irena Borevičienė teigė, kad sudėtinga parinkti programą, kuri patiktų visiems. „Senas namas“ priima individualius užsakymas pobūviams, pagal poreikį dirba ir per Naujuosius, tačiau restoranas pateikia vaišes, o šventine programa turi pasirūpinti pats klientas.