Dar prieš Naujuosius miesto širdyje buvo išardytas kalėdinis miestelis, kad po eglės skraiste šventinę naktį galėtų sutilpti kuo daugiau žmonių bei, kaip teigė Kalėdų sostinėje organizatoriai, būtų išvengta nelaimingų incidentų, mat mugės nameliai buvo mediniai.

Pačiame sostinės centre žmonės būriuotis pradėjo dar prieš vidurnaktį, o išmušus 12 val. dangų nušvietė įspūdingi fejerverkai. Kviečiame pamatyti juos nuotraukų galerijoje.

Dar iki Naujųjų metų išvakarių vilniečiai ir miesto svečiai buvo skatinami savų pirotechnikos gaminių į pagrindinę miesto aikštę nesinešti ir ten jų neleisti.

DELFI primena, kad pagrindinė švenčių puošmena - baltų lempučių skraiste apgaubta Eglė - sostinės centre stovės iki sausio 6 d. Tuomet kaip ir kasmet, kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, Mokytojų namų kiemelyje vyks tradicinis renginys, šventė visai šeimai – „Lik sveika, Kalėdų eglute!“. Šis renginys – tai ne tik fizinis atsisveikinimas su nupuoštomis šventinėmis eglutėmis, bet kartu ir kalėdinio laikotarpio renginių Vilniuje pabaigos akcentas.

Papiktino sprendimas dėl Kalėdų miestelio

Nors dar tik pastačius eglutę buvo pasigirdusios kalbos, kaip gi visi norintieji per Naujuosius sutilps po žavinga eglės skraiste, šios savaitės pabaigoje Vilniaus savivaldybei paskelbus, kad iki Naujųjų sutiktuvių nebeliks prie eglės įsikūrusio kalėdinio miestelio, nuvilnijo pasipiktinimo banga.

Kaip DELFI jau rašė, nemažai vilniečių ir miesto svečių nusivylė, kad antrąjį šventinį savaitgalį nebegalės apsilankyti šventiniame Kalėdų miestelyje. Penktadienį Katedros aikštėje liko stovėti tik miesto eglė, tuo tarpu mugės pardavėjų namelius buvo nuspręsta išardyti.

„Vilniuje Grinčas netikėtai pavogė Kalėdas. Maždaug taip pasijutau supratusi, kad dar nė nesibaigus metams Katedroje neliko nei kalėdinio miestelio, nei 3D pasakos. Baisiausia, kad šiais metais šventės ir taip pralėkė žaibo greičiu. Maniau jau po viso maratono imsiu ir atsipūsiu, apeisiu kalėdinį miestelį, išgersiu puodelį karšto vyno ir pasižiūrėsiu naująją pasaką. Bet štai tau akibrokštas“, – piktinosi vilnietė Jurga.

Nuo penktadienio 22.00 val. iki gruodžio 31 d. 14 val. laikinai nebuvo galima prieiti prie pat Kalėdų eglutės Katedros aikštėje, nes vyko Kalėdų miestelio demontavimo darbai. Šventinė 3D projekcijų pasaka „Sofijos žvaigždėlapis“ ant katedros sienos buvo rodoma nuo Kalėdų iki gruodžio 29 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)