Iki pat Kalėdų DELFI kartu su socialine iniciatyva „Vaikų svajonės“ dalinsis žinomų žmonių vaikystės nuotraukomis ir kvies skaitytojus juos atpažinti. Tokiu būdu lietuviai prieš Kalėdas kviečiami prisiminti gražiausias vaikystės akimirkas ir prisidėti prie sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų norų pildymo. Juk, ko gero, nėra nieko liūdniau nei neišgirsta ir neišpildyta vaiko svajonė per Kalėdas.

Eurostat duomenis, ties skurdo riba Lietuvoje 2016 metais gyveno 30,1 proc. žmonių. Ilgametė socialinė iniciatyva „Vaikų svajonės“ gyvuoja jau nuo 2010 metų, prie jos prisijungė ne vienas žinomas Lietuvos veidas. Šiais metais iniciatyvoje užregistruota daugiau nei 18 tūkst. vaikų svajonių, o 85 proc. jų jau ir priglaustos supratingų lietuvių.

Kaip teigia vienas iniciatyvos ambasadorių P. Ambrazevičius, prisijungus prie šio projekto jį ypač sukrėtė tai, kad kai kurie vaikai nori tokių paprastų dalykų kaip žieminiai batai ar šilta striukė.

Paulius Ambrazevičius

Smagiausia – būti kartu

P. Ambrazevičius šypsosi, kad būnant vaiku svajoti lengviau ir dalinasi prisiminimais apie savo įspūdingiausią Kalėdų dovaną: „Kai buvau 8 ar 9 metukų amžiaus, abu su broliu per Kalėdas gavome vaikiškas racijas – tai man iki šiol įsiminė kaip įspūdingiausia dovana gyvenime. Iki tol nieko panašaus nebuvome regėję, tad jautėmės kiečiausiais vaikais kaime“, – šypsosi jis.

Paulius pasakoja, kad jo vaikystė buvo graži, nieko netrūko ir tuo labai džiaugiasi: „Manau turėjau geriausią įmanomą vaikystę, buvau labai laimingas vaikas. Gal tėvai ir ne viską galėjo leisti, bet tikrai visko užteko“.

Bėgant metams Pauliaus norai ir svajonės natūraliai augo: „Tačiau šiandien visas mažas ar didesnes svajones jau galiu įgyvendinti pats – materialios svajonės tapo lengviau pasiekiamos. Gaila, kad tą pasakyti galėtų ne visi“. Dabar P. Ambrazevičiui didžiausias džiaugsmas ir geriausia dovana esą yra buvimas su artimiausiais žmonėmis, grįžimas pas mamą, akimirkos su močiute ir dėmesys vienas kitam: „Žinau, kad tai skamba banaliai, tačiau su laiku ėmiau tai labai vertinti ir branginti“, – sako jis.

Žmonės yra geri

P. Ambrazevičius tikina, kad nuoširdžiai laukia Kalėdų, o kartu per šventes nori pradžiuginti mažuosius, gyvenančius sunkiomis sąlygomis. Būtent todėl jis – vienas iš socialinės iniciatyvos „Vaikų svajonės“ ambasadorių.

Prie projekto Paulius prisijungė dar 2013 m. Nuo tada kiekvienais metais renka dovanas vaikams ir ragina tai daryti kitus: „Kam pirkti brangias ir ne visada reikalingas dovanas vieni kitiems, kai verčiau galime apsikeisti dovanomis, apie kurias svajoja mažieji. Suteikime vaikams galimybę svajoti! Šis projektas – geriausias pavyzdys, įrodantis kokie lietuviai yra geri. Jo metu pamačiau, kaip mes visi galime susitelkti dėl kilnaus tikslo ir padaryti šį tą gražaus – tai išties įkvepia“, – džiaugiasi Paulius.

Vaikų svajonės skirtingos – vieni svajoja apie naują žaislinę mašiną, kiti trokšta futbolo kamuolio ar naujos lėlės, tačiau yra daugybė vaikų, kurių svajonės labai paprastos ir žemiškos. „Prisijungus prie iniciatyvos mane labiausiai sukrėtė tai, kiek daug vaikų svajoja apie žieminius batus, šiltą striukę ar naują lovą. Pavyzdžiui, batai – juk tai pirmos būtinybės daiktas, ypač jei gyveni užmiestyje ar vienkiemyje ir turi eiti kelis kilometrus iki mokyklos“, – sako P. Ambrazevičius.

Būtent todėl jis pradėjo akciją „#batom“ savo socialiniuose tinkluose skatindamas draugus bei sekėjus prisijungti prie iniciatyvos ir padovanoti batus mažiesiems. „Mes patys su sužadėtine Kristina jau keletą metų iš eilės turime gražią kalėdinę tradiciją – apsikeičiame dovanomis, kurios skirtos sunkiai gyvenantiems vaikams. Tuomet jas supakuojame, pridedame įvairių skanėstų ir išsiunčiame mažiesiems. Dažniausiai dovanojame batus“ – pasakoja P. Amabrazevičius.

Projektas „Vaikų svajonės“ kviečia prisijungti prie socialinės rizikos šeimose gyvenančių vaikų svajonių išpildymo. Visą svajonių sąrašą rasite www.vaikusvajones.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)