Kaip nuspręsti, ką gaminti? Pagalvokite, ką mėgsta veikti dovanos gavėjas. Jei jis nuolat įsikniaubęs į knygą, kodėl nepradžiuginus jo dailiu skirtuku? Žmogus, kuriam patinka sodininkystė, visada apsidžiaugs gavęs dar vieną vazoną. Kita idėja – pagalvėlės, kurios pravers visiems, kas mėgsta patogiai įsitaisyti ant sofos priešais televizorių ar su knyga rankoje.

Antras žingsnis - nutarti, iš ko tai gaminsite. Pavyzdžiui, skirtukas gali būti pagamintas ir iš kartono, ir iš didelės sąvaržėlės (prie jos tiesiog pritvirtinkite kokią nors įdomią dekoraciją). Juo gali tapti ir šilkinio audinio juostelė su stilingais pakabukais.

Pagalvėlės - nebrangi ir greitai pagaminama dovana. Tereikės trupučio audinio, siūlo, adatos ir kamšalo. Pagalvėlę galite išsiuvinėti, papuošti aplikacija arba kutais. Pagalvėlės gali būti ir didelės, ir mažos.

Jei neriate vąšeliu, dovanokite antklodes, lovatieses, palaidines, skaras ar kepuraites. Nešvaistykite veltui šio savo talento ir pradžiuginkite artimuosius! Dovanos vertė matuojama ne pinigais, o laiku, kurį investavote galvodami apie dovanos gavėją.

Rankų darbo dovanas galima dovanoti net ir naminiams gyvūnėliams. Katei ar šuniui pasiūkite pliušinį žaislą. Gyvūnų augintojai įvertins jų mylimiausio šunelio ar katino nuotrauką, įstatytą į dailius rėmelius. Arba dovanokite marškinėlius, ant kurių atspausdinta šeimininko ir jo augintinio nuotrauka.

Vaizduotei nėra ribų. Parduotuvėse galima įsigyti rinkinius apyrankėms, plaukų segėms, lankeliams ir kitiems aksesuarams gaminti. Lengvai rasite ir įvairiausių dydžių bei spalvų karoliukų, perliukų, deimančiukų.

Sužinokite, kokį akmenį labiausiai mėgsta žmogus, kuriam bus skirta dovana, ir pagaminkite originalų papuošalą.

Mama ir tėtis tvirtina viską turintys, bet nuolat pameta raktus. Sumeistraukite lentelę ar dėžutę raktams kabinti ir papuoškite ją tėvų vardais. Patogu, jei bus ir lentynėlė laiškams ar smulkmenoms susidėti.

Rankų darbo dovanos yra nuostabios, nes jas kurdami galvojate apie tuos, kuriems jos skirtos. Šiais metais nustebinkite artimuosius ir draugus dovanėlėmis, kokių jie nesitikėjo; dovanėlėmis, kurios gimė iš jūsų minčių, darbo ir, žinoma, meilės!

O štai ką dovanos savo artimiesiems ir draugams DELFI konkurse „Rankų darbo dovana“ dalyvaujantys skaitytojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)