Šiandien Šiauliuose, Povilo Višinskio aikštėje, virte virė darbas – miesto jaunimas pynė 7 metrų 77 centimetrų skersmens kalėdinį vainiką, išpuoštą saldainiais. Šiuo akcentu Saulės miestas palydi savo magiškąjį 777-erių metų gimtadienį ir Kalėdų laikotarpiui skelbia Šiaulius „Saldumynų miestu“. „Idėja atsisveikinti su magiškais trimis septintukais sukuriant 7 metrų 77 centimetrų skersmens kalėdinį vainiką gimė spontaniškai – dizaineris Evaldas Jasiūnas visuomet pilnas idėjų, o joms nepritarti tiesiog sunku“, – sako Šiaulių turizmo informacijos centro vadovė Giedrė Brazlauskaitė.

Darbo prie vainiko pynimo turėjo visi: „Elgos“ įmonė padėjo sukurti vainiko karkasą, Šiaulių miškų urėdija pasirūpino eglių šakomis, kurias tvirtai supynė Šiaulių universiteto studentai. Šiaulių saldainių fabrikai „Rūta“ ir „Naujoji rūta“ bei įmonė „Saldūs majai“ dovanojo per šimtą saldainių muliažų, o gausus būrys jaunimo iš Moksleivių namų, įvairių miesto gimnazijų, Šiaulių valstybinės kolegijos ir kitų mokyklų viską sudėjo į puošnų įspūdingą vainiką.

„Mūsų iš Saulėtekio gimnazijos čia ne tiek ir daug: aš, Aistė, Miglė, Živilė, Greta ir Mindaugas“, – šypsojosi vardindama draugų vardus Iveta ir džiaugėsi, kad nepatingėjo ir prisijungė prie tokio gražaus Šiaulių kalėdinio akcento kūrimo. Talkininkus Turizmo informacijos centras vaišino arbata – jaunimas klegėjo ir darbavosi prie vainiko apie penkias valandas, kol jis tapo tikra miesto puošmena.

P. Višinskio aikštė jau tradiciškai tampa įvairių įdomių sumanymų, netikėtų idėjų įgyvendinimo vieta. Gruodžio 20 dieną čia, šalia įspūdingojo kalėdinio vainiko, bus atidarytas Kalėdų miestelis. Per jo atidarymą bus tiksliai išmatuotas ir į rekordą pretenduojantis kalėdinis vainikas. „Bandysime atgaivinti ir nuo seno Šiaulių regione buvusią tradiciją – paskutinį šeštadienį prieš Kūčias čia veikdavo Saldaturgis. Šiais metais jį Kalėdų miestelyje atidarysime gruodžio 21 dieną. Šiauliuose turime du saldainių fabrikus – šimtmečio tradicijas puoselėjančią „Rūtą“ ir „Naująją rūtą“, saldumynų prekybos tinklą „Saldūs majai“, tad Šiauliai – miestas, kuriame gimsta saldumynai. Kalėdos irgi neapsieina be jų, todėl didžiausias metų šventes šiemet nusprendėme pasaldinti“, – sako G. Brazlauskaitė.

Be prekybos šventiniais akcentais Kalėdų miestelyje bus siūloma paragauti karšto vyno ir karštų lietuviškų patiekalų, prie šventinių sumanymų žada prisijungti ir pėsčiųjų bulvaro verslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)