Renginys vyks 16 val., Rotušės aikštėje. Greta papuoštos eglės pradės veikti ir dar vienas Kalėdų miestelis. Tradiciškai įvairiomis pasaulio kalbomis susirinkusius prie eglutės pasveikins įvairių šalių ambasadų atstovai. Smagų šventinį koncertą visiems dovanos Neringa ir „Tele bim-bam“, rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Kvies labdaros mugė

Vilniaus Rotušėje šeštadienį nuo 12 val. iki 18 val. vyks ir tradicinė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti moteris iš Lietuvos ir užsienio diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų, mugę organizuoja jau 15-tąjį kartą.

Mugės metu geriems darbams susivienys net 30 diplomatinių atstovybių ir 5 tarptautinių mokyklų Lietuvoje atstovai, kurie vilniečiams ir miesto svečiams pristatys savitas savo šalių Kalėdų tradicijas, savo rankomis gamintus įvairius dirbinius.

Rotušėje netrūks pramogų tiek suaugusiems, tiek vaikams. Mažieji galės susitikti su Kalėdų Seneliu iš Laplandijos. O į Rotušės aikštę, kaip ir kasmet, įvairiais kvapais vilios maisto mugė, kurioje tradiciniais savo šalių patiekalais vaišins Čekijos, Gruzijos, Vokietijos, Indijos, Airijos, Japonijos, Rusijos ir Ukrainos atstovai. Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos bus aukojamos likimo nuskriaustiesiems.

Kalėdų miestelis

Nuo gruodžio 4-osios vilniečius ir miesto svečius kvies jaukiose ir unikaliose erdvėse įsikūręs Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje. Vienintelis toks Baltijos šalyse Kalėdų miestelis ne vieną nustebins savo kuriama šventine atmosfera. Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje veiks iki sausio 7 d.

Šįmet kalėdinio miestelio prekybininkai įsikurs specialiai tam pastatytuose stikliniuose kupoluose.

„Prasidėjo unikalios erdvės formavimas ir montavimo darbai. Toks Kalėdų miestelio formatas yra formuojamas greičiausiai pirmą kartą – iš viso bus dešimt stiklinių kupolų, kuriuose įsikurs prekybininkai“, – apie kalėdinį pasiruošimą praeitą savaitę pasakojo projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis.

Pagrindinė miesto eglė Katedros aikštėje bus įžiebta penktadienį, 19 val. Prie jos taip pat veiks Kalėdų miestelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)