Kiekvieną dieną prie pagarsėjusios „liūdnosios eglės“ plūsta vis daugiau vietinių žmonių ir turistų. Spyglius jau beveik numetęs medelis šiomis dienomis yra dažniausia fotografuojama Romos įžymybė ir, kaip pažymima, ne dėl grožio ar ypatingų dekoracijų, o būtent dėl liūdno vaizdo. Ypač madinga tapo eglutės fone pasidaryti asmenukę.

Kai kas ant šakų ėmė kabinti „atsisveikinimo“ laiškelius, humoro ir sarkazmo kupinus raštelius eglei: „Svarbu ne išorė, o būti gražiam viduje“ arba „Nepasiduok“.

Kai vartotojų gynėjų organizacija panoro pašalinti iš aikštės eglę, sostinės turizmo skyriaus šefas Adrianas Melonis parašė: „mūsų Kalėdų medelis tapo turistų švenčių talismanu“. Jis pridūrė, kad, pastarosios savaitės duomenimis, turistų Romos Venecijos aikštėje padaugėjo apie 10 proc.

„Visi aplanko eglutę, ji tapo populiaresnė už daugelį senovės paminklų“, - sakė A. Melonis, su humoru padėkojęs žiniasklaidai už eglės išgarsinimą, dėl kurio ji tapo tikra „žvaigžde“.

Romos merė Virginia Raggi yra pareiškusi, kad Italijos sostinės valdžia reikalaus kompensacijos iš asmenų, dėl kurių kaltės nudžiūvo Kalėdų eglė, pastatyta vienoje iš centrinių miesto aikščių.

Miesto valdžia sulaukė griežtos gyventojų kritikos. Žiniasklaidos duomenimis, išlaidos Kalėdų eglei sudarė apie 50 tūkstančių eurų.

Kai kurie romiečiai lygina pirma laiko nudžiūvusią eglę su opozicinio „5 žvaigždučių judėjimo“ atstovės V. Raggi valdymu. Prieš pusantrų metų laimėjusi rinkimus, ji žadėjo išspręsti įsisenėjusias Romos problemas, bet per šį laiką jos tik dar labiau susikomplikavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)