„Oro sąlygos nebuvo palankios, virš vandens pūtė stiprus vėjas, po vandeniu prasidėjo srovės, bet tai mūsų narų komandai nesukėlė jokių kliūčių įgyvendinti nuostabią tradiciją“, - sakė Albinas Taujanskis, atsakingas už tai, kad gruodžio 14-ąją į Oslo fiordo dugną nugultų norvegiška žaliaskarė.

lietuvių narų nuotykiai Norvegijoje
Eglutės papuošimui buvo panaudoti ne tik kalėdiniai žaisliukai, bet ir daržovės, vaisiai ir kitokie maisto produktai žuvims. Kol narų komanda nardino eglutę į maždaug 21 metro gylį, kuriame vanduo skaidriausias ir nėra povandeninių srovių, palaikymo komanda ruošė kalėdinį stalą.

Šis kalėdinis renginys ne pirmas kartas, kai lietuviai narai duoda laisvę savo vaizduotei.

„Lapkričio 2 dieną vyko nuostabus Helovyno renginys - „Moliūgo skandinimas“, vykęs Løvøya saloje netoli Horton miestelio. Rugsėjo mėnesį vyko nepamirštama ir pilna įspūdžių 3 dienų nardytojų stovykla, per Velykų penkių dienų atostogas „buvo šturmuotos“ šiaurės miesto Ålesund gelmės“, - pasakojo A. Taujanskis, niekaip negalinti pamiršti tąkart dugne sutikto didžiulio omaro, kurio uodegos storis buvo sulig „Daktariška dešra“, o žnyplės kaip tvirto vyro delnas.

lietuvių narų nuotykiai Norvegijoje
Lietuvos emigrantai neapsiriboja nardymu tik Norvegijos karalystės vandenyse ir vasario mėn. aplankė Ispanijos karalystę, Tenerifės pakrantes.

„Cozydivers“ ragina visus bendraminčius, kurie gyvena Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Anglijoje, Airijoje ir kitose pasaulio valstybėse, bendrauti, nardyti, dalintis įspūdžiais ir džiaugtis gyvenimu po vandeniu kartu. Daugiau informacijos apie klubo veiklą - https://www.facebook.com/groups/cozydivers

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)