Reikės:
1 šaukšto acto (bet kurios rūšies)
4 šaukštų aliejaus
1 nedidelio svogūno
1 silkės
Kaip gaminti:
Kruopščiai nuplaukite žuvį ir pašalinkite iš jos visus vidurius, taip pat nupjaukite galvą. Perpjaukite žuvį išilgai, o tada atsargiai pirštais nuo kaulų nuimkite filė.
Žiedais supjaustykite svogūną. Dalį jų išdėliokite lėkštėje, ant viršaus uždėkite silkę, o ant jos sudėkite likusius svogūno žiedus. Paruoškite aliejaus ir acto mišinį. Juo užpilkite silkę su svogūnais ir kelias valandas palikite pasimarinuoti.
Po kelių valandų supjaustykite silkės filė įstrižais gabaliukais ir tvarkingai išdėliokite juos lėkštėje. Ant viršaus uždėkite svogūno žiedus. Viską apliekite marinatu ir atšaldykite šaldytuve.