Du kremu sulipdyti sausainiai turi apie 70 kalorijų, 3 g riebalų (2 g sočiųjų), 1 g baltymų, 30 mg druskos, 11 g angliavandenių ir 0 g ląstelienos.

Produktai sausainiams:

2 ir 3/4 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis valgomosios sodos
1/4 šaukštelis druskos
100 g nesūdyto sviesto (kambario temperatūros)
1,5 stiklinės cukraus
1 didelis kiaušinis
1/4 cukranendrių melasos
1 šaukštas smulkiai tarkuotos šviežios imbiero šaknies.

Produktai apelsininiam sviestiniam kremui:

60 g nesūdyto sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
1 stiklinė cukraus pudros
1 šaukštas riebios grietinėlės

Kaip gaminti:

1.Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

2. Elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu suplakite (apie 3 min.) sviestą ir stiklinę cukraus iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, supilkite melasą ir sudėkite tarkuotą imbierą, išmaišykite.

3. Visiškai sumažinkite plaktuvo greitį, po truputį berkite miltus, maišykite, kol turėsite minkštos konsistencijos tešlą. Tešlą pridenkite ir valandai įdėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.

4. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Suberkite į dubenį likusią pusę stiklinės. Atgybkite po gabalėlį tešlos, o likusią tešlą vis uždenkite. Atgnybkite pusę šaukštelio tešlos, susukite į rutuliuką ir pavoliokite cukruje. Sudėkite rutuliukus į kepimo skardą maždaug 2,5 cm atstumu ir padėkite 15 min. į šaldytuvą. Padarykite rutuliukus ir sudėkite į antrą kepimo skardą ir užšaldykite.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepkite 8–10 min., kol sausainiai išsipūs. Ištraukite skardas iš orkaitės, palikite pravėsti 2 min., tada iškelkite sausainius popieriuje, padėkite ant padėklo, kad galutinai atvėstų.

6. Pasigaminkite kremą: elektriniu plaktuvu (vidutiniu greičiu) plakite sviestą apie 2 min., kol jis taps purios konsistencijos, tada suberkite tarkuotą apelsino žievelę, dar paplakite. Sumažinkite plaktuvo greitį, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Viską plakite, kol masė taps tiršto kremo konsistencijos.

7. Kai sausainiai atvės, sulipdykite po du sausainius, patepę nedideliu kiekiu kremo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją