Vienas iš Norvegijoje gyvenančių lietuvių savo socialinėje paskyroje pasidalino nuotrauka, kurioje matosi geltonomis lemputės Karl Johans gatvėje papuošta eglė.

Oslo Kalėdų eglutė

„Ką galėtumėte pasakyti apie Oslo kalėdinę eglę? Jog šleiva ir kreiva eglutė? Kad galima šimtą kartų gražesnę pastatyti? Tikrai taip, jeigu norvegai norėtų, tai galėtų investuoti į didžiausią ir gražiausią eglutę. Jie tam pinigų turi, bet to nedaro. Nedaro todėl, kad paprastumas jų sąmonėje įaugęs ir todėl, kad turi kur savivaldybės pinigus išleisti. Man asmeniškai Kalėdų eglė turi priminti Kalėdų eglę, o ne kosminį laivą ir aš šią eglę mylių dėl savo netobulumo“, – savo paskyroje rašo emigrantas Mantas Tomkūnas.

Beje, Kalėdine eglute Oslas aprūpina ne tik save, bet ir Didžiąją Britaniją. Kiekvienais metais gruodį Londono Trafalgaro aikštėje būna įžiebiama Norvegijos dovanota eglutė. Tokios tradicijos laikomasi nuo 1947 metų. Sakoma, kad ši kasmetinė dovana yra Norvegijos dėkingumo išraiška Britanijai už Antrojo pasaulinio karo metu parodytą paramą.

Kalėdų eglė Trafalgaro aikštėje, Londone

Praėjusiais metais įžiebta kalėdinė eglė susilaukė nemažai kritikos ir pašaipų. Pavyzdžiui, vienas „Twitter“ naudotojas, pamatęs Trafalgaro aikštės eglę, nusprendė: „Jeigu iš šios eglės ir galima ką spręsti, tai kad Norvegija akivaizdžiai nekenčia Londono.“ O kitas tinklapio naudotojas pridūrė: „Ei, Norvegija, gal kitais metais galėtumėte atsiųsti medį, o ne marinuotą agurkėlį?“

Socialinių tinklų naudotoja Chloe rašė: „Ar kalėdinė eglė Trafalgaro aikštėje ir turi atrodyti kaip milžiniškas, apšviestas agurkas?“ Kalėdų eglė Trafalgaro aikštėje to, renginį stebėję londoniečiai skundėsi ir, anot jų, negražiomis eglės dekoracijomis, kurios medį pavertė „švieselėmis apmėtytu agurkėliu“.

Žinoma, buvo ir miestiečių, kurie džiaugėsi gražiu renginiu ir tikrai neliko nusivylę, kad ir kaip toji eglė atrodytų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)