Kiekvienas miestas stovi vis kitoje klimato zonoje – arktinėje, žemyninio klimato, vidutinių platumų, ekvatorinėje ir tropinėje juostose.

Vien iš valgomų detalių sukurtas miestų panoramas sudaro traukinių stotys, besisukančios karuselės, turgavietės ir biofilinio dizaino principus atitinkantys pastatai. Į urbanistinius peizažus sklandžiai įsiterpia karštosios versmės ir kitokie gamtos objektai.

MELISSA WOOLFORD, Architektūros muziejaus įkūrėja: „Šių metų tema labai svarbi, kadangi architektams tikrai rūpi aplinka. Klimato krizę jie siekia įveikti visais jiems prieinamais būdais. Štai kodėl jie kreipia dėmesį į medžiagas, kurias naudoja, stengiasi rinktis vietines žaliavas, samdyti vietines statybų firmas ir taikyti vietines technologijas. Jie juda pirmyn, o mes pasistengėme aprėpti šiuos ir kitus aspektus pristatydami meduolinių miestų projektą. Taigi, mūsų žinutė smagi ir suprantama."

UHA dizaino studijos komanda šių metų parodai paruošė biblioteką iš saldymedžio. Jai pastatyti, kaip sakė firmos vadovas Josephas Goodwinas, prireikė mėnesio.

JOSEPH GOODWIN, UHU vadovas ir kūrybinis direktorius: „Įskaitant ir koncepcijai sugalvoti sugaištą laiką, užtrukome mėnesį. Skyrėme keturis atsakingus žmones. Teko atlikti nemažai bandymų ir testų. Meduolių mišinį papildėme anglies milteliais. Turėjome pasistengti, kad rezultatas nebūtų per tamsus, prie šviesus, nestokotų stabilumo. Šitai pavyko testų ir eksperimentų keliu."

Šeštus metus rengiamos parodos tikslas – atkreipti dėmesį į architektų, inžinierių ir dizainerių siūlomas darnaus miestų projektavimo idėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją