2013 m. Panevėžio kalėdinė eglutė

2013-tais metais sužibėjo Panevėžio miesto eglutė, kuri dar ilgai išliks miesto gyventojų atmintyje. Tų metų eglė iššaukė dideles diskusijų bangas, komentatorių kikenimus, jog net buvo nuspręsta ją perpuošti iš naujo.

Mantas Katleris, gerai žinomas panevėžietis ir komikas, tuo metu taip pat pakomentavo savo miesto eglę, palygindamas jos puošybą su estrados atlikėjo Radži kostiumu. Komentarų taip pat netrūko ir socialiniuose tinkluose. Beje, eglė buvo ne tik kritikuojama, bet ir ginama dėl jos natūralumo ir išskirtinumo, lyginant su kitomis miestų eglėmis.

Labiausiai šiemet visus sudomino Panevėžio kalėdų eglė

2013-aisiais Panevėžys susilaukė tikrų sunkumų su egle, tačiau po metų legendinė susikūprinusi Panevėžio eglė atsitiesė. Mieste sušvito nauja, aukšta, simetriška ir puošni eglutė. O 2015 m. eglutė pasipuošė išskirtinėmis dekoracijomis.

2015 m. Šiaulių eglė

Prieš 6 metus Prisikėlimo aikštėje susirinkę šiauliečiai nekantriai laukė eglės įžiebimo. Koncertuojant vaikų kolektyvams, pasirodžius Kalėdų seneliui, niekas nesitikėjo pabaigoje išvysti kreivos eglės viršūnę.

Susirinkę miestiečiai ir internautai negailėjo kritikos bei piktinosi, jog eglutė Šiauliuose kasmet būna apimta stagnacijos ir negali konkuruoti net su mažesnių miestų eglėmis.

Šiauliuose įžiebta eglė

2016 m. Alytaus eglė

2016 m. Alytaus eglė atsidūrė dėmesio centre. Komentatoriai jai taip pat negailėjo kritikos ir pajuokų, o kai kuriems ji tapo baisiausia šalies egle.

„Bėda. Norisi kad būtų kuo geriau, bet rezultatas apgailėtinas. GĖDA prieš visą Lietuvą. Prie ko tos sporto figūros jei eglutė visuomet asocijuojasi SU KALĖDOMIS?“, – socialiniame tinkle „Facebook" savo nepasitenkinimu po eglutės nuotrauka dalinosi Jonas.

Skuodo eglė juoko bangą sukėlė dar neįžiebta

2018 m. Skuodo eglė patyrė tikrą fiasko, skuodiškiai savo žaliaskarę išpeikė jai net nespėjus pasipuošti. Į akis ypatingai krito tai, jog viena eglės pusė buvo nuplikusi.

„Tuok egl pamats ni Kaledu seneliu nebetikiesi“, – po eglutės nuotrauka tarmiškai pajuokavo Skuodo gyventojas.

„Nedarykit gėdos Skuodui. Nuspirti tokią eglę, supjaustyt, ir į malkinę. Skuodas gi ne Las Vegasas, kad eglių aplink nebūtų. Koks dar šakų papildymas? Gaila, kad fūristas nematė, ką jam įkrovė – būtų išvertęs griovy“, – grupėje juokavo kitas skuodiškis.

Praplikusi Romos eglutė

Pagrindinė Romos Kalėdų eglutė 2017-tais m. tapo pajuokos objektų po to, kai ji ėmė sparčiai žarstyti savo spyglius vidury judrios Romos Venecijos aikštės.

Romos gyventojai net pradėjo vadinti savo eglutę „Spelacchio“ (ital. Plikė, Nuskurėlė) ir gan aštriai reiškė pasipiktinimą tuometinei Romos merei Virginiai Raggi dėl šio spygliuočio, kurio atvežimas kainavo 48 tūkst. eurų, pati eglė atkeliavo iš Italijos Alpių regiono Pietų Tirolio. Nepaisant to, prie Romos eglės plūdo žmonių būriai pasidaryti nuotraukų ir praleisti gerai laiką. Kai kurie ant šakų ėmė kabinti laiškelius, kurie humoro ir sarkazmo forma buvo skirti eglei: „Svarbu ne išorė, o būti gražiam viduje“ arba „Nepasiduok“.

Romos Kalėdų eglė 2017

2020-ųjų Niujorko eglė

2020-ieji – tikrai ne lengviausi metai. Tą pajautė net ir tie, kuriems buvo patikėtas darbas organizuoti vieną svarbiausių šalies eglių. Pačiame Niujorko centre esančioje Rokfelerio aikštėje savaitgalį buvo pastatyta kalėdinė eglė, kuri sulaukė ypatingai aštraus miestiečių vertinimo.

Iš Oneonto regiono atkeliavusi eglė iškart sulaukė didžiulio dėmesio socialiniuose tinkluose. Susižavėjimo ir nuostabos kupinas žinutes keitė kritika ir keistai atrodančios žaliaskarės nuotraukos.

„Ji tarsi visų 2020-ųjų bėdų metafora. Bet gal medžiui reikia truputį laiko atsigavimui“, – kalbėjo Edas Shanahanas, „The New York Times“ žurnalistas.


„Būtų tikra staigmena, jei ši eglė išties būtų graži“, – pasisakė žinoma žurnalistė Emily Brandwin, kuri vertindama pastatytą eglę turėjo omenyje, jog 2020-tieji metai atnešė daug staigmenų.

„2020-ieji verti šiukšliadėžės. Ir žinoma, panašu, kad šiemet negalime turėti gražių dalykų“, – toliau komentavo žurnalistė.

Socialiniame tinkle „Twitter“ kai kurie vartotojai rašė, kad eglė atrodo taip, tarsi „nusikirpusi sau plaukus“ ar kad ji „kaip ir daugelis mūsų, išgyveno sunkius dalykus“. Dauguma vartotojų lygino eglę su 2020-aisiais metais ir jos atneštais sunkumais, todėl ji tapo „2020-ųjų metų metafora“. Tuo pat metu Rokfelerio centro paskyra ragino įvertinti eglę per jos įžiebimą.


Medį gynė ne tik renginio organizatoriai, bet ir NT kompanijos „Tishman Speyer“ direktorė EB Kelly, kurios vadovaujama įmonė buvo atsakinga už Rokfelerio centrą. Verslininkė atmetė bet kokią kritiką, pasak jos, eglė nelabai kuo išsiskyrė nuo praėjusių metų eglių.

Niujorko kalėdinė eglė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)