Tai - ženklas, kad kalėdinių dovanų pirkimas jau prasideda.

„Pastebime, kad vis daugiau lietuvių kasmet kalėdinių dovanų ieško elektroninėse parduotuvėse. Lapkričio ir gruodžio mėnesiais daugiausia pristatome siuntų su internetu įsigytais pirkiniais. Šventiniu laikotarpiu kurjerių į namus pristatomų siuntų ir internetinių pirkinių, siunčiamų per „LP Express" siuntų savitarnos terminalus, padaugėja net iki 2 kartų.

Tai rodo, kad keičiasi gyventojų įpročiai: žmonės nebenori gaišti laiko prekybos centruose, todėl dovanų Kalėdoms dairosi virtualiosiose elektroninių parduotuvių lentynose, o įsigytus pirkinius vis dažniau renkasi atsiimti iš savitarnos terminalų sau patogiausiu metu - juk šventinių rūpesčių sūkuryje nėra kada eiti į paštus ar derintis prie kurjerių atvykimo į namus laiko", - pažymėjo „LP Express" kurjerių ir siuntų savitarnos terminalų veiklą vykdančios Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post" direktorius Juozas Buitkus.

Gyventojams, pirksiantiems kalėdinių dovanų iš elektroninių parduotuvių, patariama nedelsti. Pasak J. Buitkaus, lapkričio mėnuo yra pats tinkamiausias metas pradėti siųstis pirkinius, jei perkama užsienio elektroninėse parduotuvėse.

„Iš svetur pirkiniams atkeliauti ilgiau užtrunka, todėl reiktų jau dabar suskubti jų užsisakyti, kad iki Kalėdų šventinės dovanos būtų pristatytos", - teigė jis.

„LP Express" siuntų savitarnos terminaluose galima atsiimti ir paštu siunčiamas siuntas, kurios įprastai pristatomos į paštus. „Ant paštu siunčiamos siuntos nurodžius specialų ID kodą, kuris suteikiamas užsiregistravus internetinėje svetainėje www.lpexpress.lt, siunta yra pristatoma į pasirinktą „LP Express" siuntų savitarnos terminalą. Greitu metu klientams bus pasiūlytas dar paprastesnis pašto siuntų nukreipimo į savitarnos terminalus būdas", - sakė J. Buikus.

Kaip ir kasmet, žiemos švenčių laikotarpiu įmonė „Baltic Post" planuoja papildomai pasamdyti kurjerių ir siuntų skirstytojų. Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 90 siuntų savitarnos „LP Express" terminalai 44-iuose šalies miestuose. Numatyta dar iki Kalėdų baigti siuntų savitarnos terminalų „LP Express" plėtrą, po kurios įvairiuose šalies miestuose iš viso veiks 102 savitarnos terminalai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją