Sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė LNK sakė, kad artimiausios dienos bus panašios.

„Artimiausiomis dienomis nuo Atlanto vandenyno pūs ciklonai – vienas po kito. Su jais atkeliaus atmosferos frontai. Tuomet turėsime kritulių – daugiausiai bus mišrūs krituliai“, – LNK pasakojo sinoptikė.

Ir dienomis, ir naktimis temperatūra, pasak jos, bus lengvai teigiama.

„Naktimis svyruos nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos, dieną bus dar truputį šilčiau – tarp 1 ir 6 laipsnių šilumos. Iki pat gruodžio 31-osios tų mišrių kritulių taip pat mums netrūks: dar turėsime sniego, šlapdribos, bet jau ketvirtadienį-penktadienį įsivyraus lietus ir, deja, nebeturėsime to sniego“, – sakė I. Daunoravičiūtė.

Sinoptikė pastebėjo, kad sniego daugiau dar yra likę rytinėje šalies pusėje.

„Deja, tas sniegas pamažu tirps. Panašu, kad iki pat Naujųjų nelabai to sniego ir turėsime“, – paaiškino specialistė.

Kalbėdama apie sniego instaliaciją Vilniaus Rotušės aikštėje, I. Daunoravičiūtė sakė, kad ji gali ištirpti.

„Gruodžio 31-osios naktį mus pasieks dar didesnė šiluma ir dienos metu, prieš pat Naujuosius metus ta temperatūra tikrai bus teigiama – tarp 1 ir 6 laipsnių šilumos. Kalbant jau apie sausio 1-osios naktį, tai irgi kris lietus, šiluma bus nemenka: naktį apie 1-6 laipsnius šilumos, o sausio 1-osios, Naujųjų metų dieną ta šiluma niekur nesitrauks. Lietus irgi daugelyje rajonų apims, panašu, kad turėsime tarp 3-8 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė.

Pietinėje šalies dalyje sausio 1-ąją, anot jos, gali sušilti ir iki 9 laipsnių šilumos.

„Tokios dienos tikrai yra anomalios, ta temperatūra nebūdinga sausio mėnesiui. Kol kas galime tikėtis tokios pavasariškos tiek temperatūros, tiek lietaus. Prie to dar bus ir vėjuota, tai ta jutiminė šiluma gal nesijaus su tuo vėju“, – teigė I. Daunoravičiūtė.

Visą LNK pokalbį su sinoptike žiūrėkite čia: