Ji ne vienintelė lauks žmonių mieste. Kaip ir praėjusiais metais, Klaipėdoje stovės dvi skirtingos eglutės – viena jų Atgimimo aikštėje, kita – Teatro. Tiesa, šventėms atseikėta itin dosniai – apie 208 tūkstančiai eurų.

„Kasmet atnaujiname turimus papuošimus, kitą atributiką, daugiausia tai elektronika, norime išlaikyti aukštą lygį. Taip pat pasiteisino, kai miestas turėjo dvi eglutes, tad šiais metais prie to grįžtame. Skirtingos eglutės bus Teatro ir Atgimimo aikštėje“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sako, kad abi eglutės bus labai įspūdingos ir tuo pačiu labai skirtingos.

„Atgimimo aikštėj stovės karkasinė 20-ties metrų eglutė. Ji bus puošta dirbtinėmis aukso spalvos eglišakėmis, jūriniais elementais, tai išskirtinė eglutė tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Eglutės nuomos kaina – 37 tūkstančiai eurų. Šalia šios eglutės dar bus trys kiti puošybos elementai. Jie bus išdėlioti ir Atgimimo aikštėje, kurs stovės klasikinė eglutė. Taip pat papildomai dar pirkome girliandų apie 3 tūkstančius metrų. Jos puoš Priestočio gatvę, dalį Taikos prospekto ir Daukanto gatvę“, – pasakojo I. Šakalienė.

Renginio rengėjai sako, kad bus daug renginių, ne tik eglutės įžiebimas ir tam skirtas koncertas, kuriame dalyvaus ir vaikai. Laukia ir Maltiečių sriuba, ir šventiniai renginiai keturkojų mylėtojams.

Specialiame paviljone bus ir iš smuklių detalių sukurta prakartėlė, kuri pasakos Kristaus gimimo istoriją.

„Šurmulio bus, tik norėkite išeikite į bendruomenę, norėkite švęsti“, – sakė renginių organizatorė Dalia Grikšaitė.

Moteris sakė, kad Teatro aikštėje buvo atliktas milžiniškas darbas, o rengiantis šventėms komandai teko beveik keturis tūkstančius lempučių susukti savo rankomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)