2009 m. lapkričio 28 d.

Kauno eglė 2009 m.

Šiais metais Kaunas buvo pirmasis iš didžiųjų miestų Lietuvoje, įžiebusių eglutę. Ją miestui padovanojo Uleckų šeima iš Neveronių. Eglutė sušvito baltos spalvos dekoracijomis, primenančiomis šerkšną, o juo buvo papuošta ir visa Rotušės aikštė.

Pagrindinės miesto kalėdinės eglutės papuošimo idėjos autore tapo tuometinės galerijos „Balta" direktorė Jolanta Šmidtienė. 2009 m. Kauno eglutę DELFI skaitytojai išrinko gražiausia Lietuvoje.

2010 m. lapkričio 27 d.
Kauno eglė

Kaunas ir vėl eglutę įžiebia pirmasis Lietuvoje. Šiemet ji papuošta baltomis, šerkšną primenančiomis dekoracijomis, žaliomis lemputėmis bei natūralaus dydžio balandžių figūromis, o iš eglutės vidaus sklinda paukščių čiulbesys.

Eglutės idėjos sumanytoja išlieka J. Šmidtienė. 20 metrų aukščio eglė puošta vien rėmėjų lėšomis. DELFI skaitytojai Kauno eglę, kaip ir ankstesniais metais, išrenka gražiausia eglute Lietuvoje.

2011 m. gruodžio 4 d.
Kaune įžiebta Kalėdų eglutė 2011 m.

Smaragdinės Kauno eglutės tema – ekologija: ji turėjo skatinti susimąstyti, kiek per dieną pagaminama plastiko. 16 metrų aukščio eglei panaudota daugiau nei 32 tūkst. plastikinių butelių. Eglės viršūnę puošė žvaigždė, šviečianti lazerio spinduliais. Kaip ir praėjusiais metais, buvo galima užeiti į eglutės vidų, o speciali technologija valė aplinkos orą.

„Smaragdo spalva – visais atvejais gera. Žalia spalva – tai ramybė, gamta, ekologija. Ekologija yra brangus dalykas, tik sąmoningas europietis supranta, kad ekologijai reikia skirti pinigų. Mums pasisekė, kad nereikėjo naudoti biudžeto lėšų“, – tąkart apie eglutę kalbėjo jos kūrėja J. Šmidtienė.

Ši Kauno eglutė susilaukė išskirtinio įvertinimo: ji buvo pripažinta aukščiausia pasaulyje plastikinių butelių skulptūra ir įtraukta į Gineso rekordų knygą.

2012 m. gruodžio 1 d.
Kaune įžiebta auksu tviskanti Šv. Kalėdų eglė 2012 m.

Kauną papuošė auksu tviskanti eglutė, kurią supo aštuoni šokantys, aplink savo ašį besisukantys angelai, 2 kilometrai spindinčių lempučių ir kelios dešimtys tūkstančių aukso dulkėmis žaižaruojančių kankorėžių.
15 metrų aukščio eglutę sudarė trys „aukštai“. Ant viršaus užkelta maždaug 20 metų amžiaus 7 metrų aukščio eglė. Vidurinį aukštą papuošė 8 šokantys angelai. Apatiniame aukšte, kuris suformuotas iš maždaug 30 mažesnių eglučių, tradiciškai buvo galima palikti savo palinkėjimus, čia įrengti suoliukai. Kalėdiniai sveikinimai brailio raštu užrašyti ir akliesiems.

Šią eglutę DELFI skaitytojai taip pat išrinko gražiausia Lietuvoje.

Kaune įžiebta mezginiais puošta pagrindinė miesto eglė 2013 m.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)