Pernai Kauno Rotušės aikštėje buvo įžiebta 12 metrų aukščio Kalėdų eglė. Tai buvo pirmoji eglutė šalyje, apšviesta draugiška elektros energija. Elektros energiją, skirtą Kalėdų medžio apšvietimui, gamino kavos tirščiai, kuriuos surinko visos Kaune veikiančios įmonės ir organizacijos, neabejingos aplinkosaugos problemoms, puoselėjančios atsakingą požiūrį į verslą. Remiantis pateiktais savivaldybės duomenimis, visi renginiai, eglutė, kalėdinis miestelis, namelių, medžių papuošimas ir namą primenanti instaliacija Kaunui kainavo 180 tūkst. Eur.

Pernai Kauno eglutės įžiebimo šventės dalyviai išvydo netradiciniais papuošimais aprengtą eglę – vietoje plastikinių ir blizgančių žaisliukų dizaineriai pasirinko storas virves ir milžiniškus kankorėžius imituojančias dekoracijas. Šalia žaliaskarės buvo galima išvysti dar vieną kalėdinę instaliaciją. Renginių organizavimo bendrovės „Medusa Concerta“ direktorius R. Knabikas pasakojo, jog tai konstrukcija, simbolizuosianti daugiabutį namą.

„Žvelgdami į jo langus žmonės matė bendrą Kalėdinę dvasią. Vakaro metu ant jos rodomos 3D projekcijos“, – pasakojo R. Knabikas.

Tačiau netrukus po eglutės įžiebimo šventės kauniečiai suskubo dalintis ne visai gerais įspūdžiais apie laikinosios sostinės žaliaskarę.

„Liūdna, bet mano miestas šįkart įžiebė ne Kalėdų eglutę, o avangardinę dėžių krūvą. Kalėdų Senis apsiverks pamatęs...“ – DELFI diskusijų platformoje po straipsniu apie Kauno eglės įžiebimą piktinosi skaitytojas. Feisbuke taip pat yra nepatenkintų.

„Maniau, kad tik Vilniuje nieko naujai ypatingo, bet ir Kaunas nesužibėjo“, – socialiniame tinkle rašė Daiva. Kitiems nepatiko įžiebimo renginys.

„Tai, ką matau ir girdžiu (tą trenktą šūkaujantį ir stenantį senį tarp krūvos dėžių) yra visiška KATASTROFA“, – konstatavo komentatorius.

Kauno eglės puošybą ir įžiebimo renginį organizavusios įmonės „Medusa concert“ direktorius R. Knabikas, sužinojęs apie gyventojų skundus, atsiprašė, pasiaiškino dėl nesklandumų ir ėmėsi darbo: pradėjo eglutės perpuošimo darbus.

„Kalbėjome su žmonėmis, išgirdome daug nuomonių – vieniems patinka, kitiems nepatinka. Pastebėjome, kad dauguma nori prie eglės prieiti, nusifotografuoti. Tai pirmiausia eglę nuleidome ant žemės, nebeliko konstrukcijos, pasikeitė kompozicijos ir dabar eglė stovi ant žemės. Padidėjo tūriai ir dabar žmonės galės prieiti prie eglės. Aišku, dėl elektros laidų tvorelė bus, bet ji praktiškai nematoma“, - teigė Kauno eglės puošybą ir įžiebimo renginį organizavusios įmonės „Medusa concert“ direktorius R. Knabikas.

Be to, eglutė papuošta papildomomis lemputėmis. Skaičiuojama, kad iš viso papildomai pakabinta apie 20 tūkst. tradicinių lempučių.

Šių metų Kauno Kalėdų eglė suformuota iš karkaso ir į jį sumautų eglių šakų. Pagrindinis eglės kūrėjos J. Šmidtienės tikslas - sukurti apsnigtos eglės įspūdį, todėl ant jos buvo kabinami ne žaislai, ne žvaigždės, o stengtasi sudaryti pusnių įspūdį. Tam panaudoti plastiko šiaudeliai, kurių faktūra primena sniegą.

Aukščiausia ir dailiausia Kalėdų eglė, mylimiausi atlikėjai, galingi chorai ir šokėjai, ypatingu kinkiniu atvyksiantis Kalėdų Senelis ir nykštukai bei jaukaus kalėdinio miestelio šurmulys – toks renginys „Tikros. Kalėdos. Kaune“ džiugina miesto gyventojus ir svečius.

Šiemet pirmą kartą eglutės įžiebimo šventėje įrengta speciali pakyla, skirta žmonėms su negalia. „Kaunas 2022“ iniciatyva pastatyta pakyla leidžia visavertiškai dalyvauti renginyje kelioms dešimtims judėjimo negalią turinčių žmonių ir juos lydinčių asmenų.

Gruodžio 1-ąją Rotušės aikštėje atidarytas šiltas, šviesus ir jaukus kalėdinis miestelis, kuriame prekeiviai pasiūlys stilingų dovanų, veiks kūrybinės dirbtuvės, skanėstų nameliai. Kauniečiai aikštėje galės leisti romantiškus vakarus, siųsti bičiuliams nuotraukas iš specialiai tam skirtų taškų. Kalėdų miestelyje vyks ir susitikimai su atlikėjais, rašytojais, dailininkais. Bus rengiami kino seansai, nestigs įvairios veiklos, kad žmonės norėtų leisti laiką Kauno Rotušės aikštėje ir savaitgaliais, ir paprastomis dienomis. Šįmet miestas papuoštas naujomis ir pernai įsigytomis dekoracijomis. Lietučio girliandomis virš gatvių, dekoracijomis ant apšvietimo atramų pasipuošė Kauno miesto gatvės, tiltai ir parkai.

Visos naujos dekoracijos atsirado Rotušės aikštėje, po kelias naujas dekoracijas įrengtos Vilniaus gatvėje, Santakos parke. Papildomai ir daugiau papuošti medžiai Muzikinio teatro sodelyje, Santakos parke, medžiai prie arkikatedros. Papildomas Kauno pilies papuošimas – nušvis pilies langai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)