Šiais metais kuriant Kauno Kalėdų eglutės papuošimus pasirinkta kosmoso tema, o pačios puošmenos pagamintos perdirbus praėjusiais metais miesto eglę puošusius plastiko vamzdelius. Sukurti šventines dekoracijas tradiciškai patikėta menininkei Jolantai Šmidtienei.

„Žiūrėsime, kas čia gausis, kiek čia bus kosmoso. Kitiems tai primena koralinį rifą, bus matyti, kaip realybėje tai atrodys“, – prie puošiamos eglės surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Kauno mero patarėjas Simonas Kairys.

Nors savivaldybės atstovas užsiminė apie koralinį rifą, kiti internautai po DELFI tekstais Kauno eglės papuošimus įvardijo kaip vištas be galvų, kitiems jie pasirodė panašūs į gulbes. Žmonės komentaruose gausiai dalijosi savo įžvalgomis, epitetais ir palyginimais.

Paklausus, kiek miestui kainavo šventiniai papuošimai, S. Kairys minėjo, jog vien Kalėdų eglutės kaina siekia apie 60 tūkst. eurų.

„Visas rotušės aikštės papuošimas, nuo namelių, medžių – apie 120 tūkst. eurų. Noriu paminėti, jog pasiteisino prieš tai padarytos bendros investicijos, tad miesto papuošimui už rotušės aikštės ribų išleidome tik 25 tūkst. eurų“, – sakė S. Kairys.

Jis minėjo, kad visame Kaune vyksiančiam šventinių renginių ciklui numatyta skirti dar apie 160 tūkst. eurų.
Kaune puošiama Kalėdų eglė

„Ši suma koreguojasi, nes atsiranda naujų idėjų, norisi tą bei aną pridėti, kad būtų gražu ir visas šis laikotarpis būtų pavykęs“, – sakė Kauno mero patarėjas S. Kairys.

Pristatant Kalėdinių renginių ciklą, kuris prasidės jau šį šeštadienį, Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė akcentavo, jog traukos objektu taps rotušės aikštėje, aplinkui pagrindinę eglę įsikursiantis Kalėdų miestelis, veiksiantis iki Trijų Karalių šventės.

„Įprastomis, darbo dienomis nuo 11 val., o savaitgaliais nuo 10 val. kvies kalėdinė mugė, vyks įvairūs edukaciniai užsiėmimai gaminant papuošalus, kalėdines dekoracijas, taip pat susitikimai su įvairiais menininkais, muzikantais. Nuolatinai veiks ir Kalėdų Senelio rezidencija. Ji veiks nuo pat ryto, bus atvira, tad visi galės užsukti, pasikalbėti su pačiu Seneliu ar jo pagalbininkais“, – sakė N. Prevelienė.

Ji patikslino, jog Kalėdų senelis rotušės aikštėje darbo dienomis bus nuo 17 iki 20 valandos, o švenčių dienomis darbą pradės kiek anksčiau, aikštėje bus – nuo 14 iki 16 valandos.

Kaune puošiama Kalėdų eglė

„Tai pat tradiciškai, kaip ir ankstesniais metais, bus galimybė rotušės aikštėje parašyti laišką savo draugui, artimam žmogui, įmesti jį į kalėdinio pašto namelį, kuris irgi yra paslaptingas bei stebuklingas. Įmetus laišką, jam užsidegs švieselės, pasigirs nykštuko žingsniukai ir bus pranešta Kalėdų Seneliui, kad atkeliavo laiškas, jį imkite ir nemokamai siųskite tam, kad jis yra skirtas. Taip pat šiais metais rotušės aikštėje atsiranda naujiena – taksofonas, kuriuo galima paskambinti Kalėdų seneliui, su juo pasikalbėti, išsakyti visas svajones ir norus“, – sakė Kultūros skyriaus vedėja N. Prevelienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)