Prie šventinio stalo susirenka šeima, artimieji, bendraujame, dalinamės džiaugsmais ir metų įspūdžiais. Šių metų šventės daugeliui kitokios, bet vienas dalykas niekada nesikeičia - Šv. Kalėdos ateina.

Nuotolinis darbas iš namų, uždaryti restoranai, kavinės, taigi dažniausiai valgėme šiais metais namuose. Todėl tikrai norisi pakeisti aplinką, kurioje praleidome daug laiko. Susėsti prie jaukiai papuošto stalo ant kurio garuoja gardūs patiekalai.

„Delfi" dalijasi „Stalo studija" parengtu tekstu apie Kalėdų stalo puošimą ir nuotraukų galerija.

Staltiesė šventiniam stalui

Elegantiška staltiesė visuomet dar labiau sužadina apetitą ir suteikia jaukumo. Iš medvilnės audinio sukuriami gražiausi raštai, prabangiausios staltiesės, bet pažangios technologijos leidžia sukurti nepriekaištingas, praktiškas ir daugelio moterų mėgstamas staltieses iš kitų pluoštų.
Stalo serviravimas

Jaukus, šiltas ir natūralumu dvelkiantis Kalėdinis stalo serviravimas. Smėlinės spalvos staltiesė, samanų spalvos servetėlės, perrištos veltinio snaigės žiedeliu, derinama su ramių, pastelinių spalvų indais. Žvakių atspalvį derinkite su servetėle, kuo jų daugiau, tuo jaukesnę aplinką sukursite. Mažas arbatines žvakutes padėliokite ant stalo tose vietose, kur Jums atrodys, kad tuščia, kažko trūksta ir ją užpildysite. Prie servetėlių žiedų priderinsite veltinio eglutes skirtingų dydžių, taip sukurdami vientisą stalo dekorą. O neatsiejama kalėdinio stalo puošmena yra eglišakės, kėnio šakelės su įpintu eukaliptu ir papuoštos pušų kankorėžiukais.

Norisi sukurti daugiau prabangos ant šventinio stalo?

Įtraukite į dekorą blizgesio ir spindesio turimas žvakides, servetėlių žiedus, vazas. O turimą staltiesę atnaujinkite užtiesę šventinius, žvilgančio audinio padėkliukus. Eglišakes merkite į vazas, galite įkomponuoti kitos žalumos ar spalviškai derančios šakelės prie stalo dekoro (žvakių, servetėlių žiedų). O atspari dėmėms staltiesė gali išlikti švari iki kitų švenčių.
Stalo serviravimas

Kalėdos dviese namuose

Sukurkime savo šventinius namus, pajuskime tarsi būtume restorane. Šventinė staltiesė alsuojanti subtilia prabanga, servetėlės to pačio audinio ir dizainas, derantis tarpusavyje. Stiliaus akcentas yra to pačio rašto pagalvėlė. Žvakes drąsiai dėliokite skirtingų aukščių ir formų, taip stalui suteikskite gyvumo. Kalėdiniu vainiku ar eglišakių šakelėmis papuoškite stalą, o servetėlei lengvai nugulus ant lėkštės padekoruokite ją pušies kankorėžiu.

O kaipgi be gardžių patiekalų, kurių gausa garsėjo mūsų šeimininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)