Mugėje galima sutikti įvairiausių skonių ir virtuvių. Veganiškų produktų pardavėjas papasakojo, jog šiemet čia galima galima rasti net spurgų, kurios padarytos iš ne gyvūninės kilmės produktų, veganiškų arbatų, taip pat karšto vyno alternatyvą be alkoholio, kuri pagaminta iš sulčių bei prieskonių.

„Jau kelis metus vyksta šie kalėdiniai miesteliai, bet niekada nėra buvę taip, kad ateitų veganas ir galėtų nusipirkti kokią nors spurgą ar tų pačių kalėdinių imbierinių sausainių be gliuteno", kalbėjo pardavėjas.

Taip pat prekeivis pasidalino, jog pati prekybos pradžia buvo sunkesnė, nes mugės namukai yra pasiskirstę per visą miestą, todėl vienoje miesto dalyje srautai gali būti didesni, o kitoje mažesni.

„Lukiškių aikštė yra toks kampelis tarp čiuožyklos ir eglės, todėl čia mažesnis srautas, bet viskas gerai, nes žmonės vis tiek ateina, jie mato, kad mes čia esame".

Tuo tarpu kita saldumynų pardavėja pasidalino, jog jos prekių kainos svyruoja nuo vieno iki 22 Eur. Anot moters, anksčiau Kalėdų miestelis sulaukdavo daugiau lankytojų.

„Kiek esu girdėjusi iš kitų pardavėjų, kai viskas buvo Rotušės aikštėje, būdavo žymiai daugiau žmonių ir kiek kitokia nuotaika. O dabar pasakyčiau, kad trūksta visai tos Kalėdų miestelio reklamos. Pavyzdžiui, pirmą savaitę atėję žmonės nustebo, jog kažkas apskritai vyksta", pasakojo pardavėja.

Mažesnį žmonių srautą taip pat pastebėjo jau ne pirmus metus prekiaujanti „Gudelių duonos" pardavėja. Pasak jos, viską sugadino koronavirusas.

Vinco Kudirkos aikštėje įsikūrę namukai taip pat turėjo ką pasiūlyti. Aliejų pardavėja pasakojo, jog prekyboje galima išvysti net šių metų naujieną aguonų aliejų. „Mažų buteliukų kainos prasideda nuo 2,50 Eur, pavyzdžiui, moliūgų ir kanapių aliejų galima įsigyti po 5 eurus už buteliuką. Kalėdinis aguonų aliejus kainuoja 9 eurus", pasakojo prekybininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)