Sandėlių plotas prilygsta beveik 3 futbolo aikštėms

„Pradedant Juodojo penktadienio išpardavimais, abu „Pigu.lt“ sandėliai primena Kalėdų senelio dirbtuves. Per 1 minutę kiekvienas darbuotojas supakuoja 4 prekes arba paruošia apie 250 pakuočių per vieną valandą. Tai reiškia, kad per valandą vienas darbuotojas paruošia kur kas daugiau dovanų, nei tilptų po viena egle“, – sandėlio darbą iliustruoja „Pigu.lt“ logistikos vadovas Gediminas Mickus.

Šiuo metu bendras „Pigu.lt“ sandėlių plotas sudaro 20 000 kv. metrų, t. y. užima beveik 3 futbolo aikštes. Vienas iš sandėlių yra skirtas tik baldams. Sandėliuose dirba apie kelis šimtus darbuotojų, kurie kalėdiniams pirkiniams pakuoti sunaudoja mažiausiai 1 toną pakavimo plėvelės ir 100 kg lipnios juostos.

Tempu lenkia net „Amazon“

Pašnekovas anksčiau dirbo „Amazon“ padalinyje Jungtinėje Karalystėje. G. Mickaus teigimu, „Pigu.lt“ dovanų pakavimo tempai lenkia šį pasaulinį el. parduotuvės gigantą. Pasak jo, šventiniu laikotarpiu „Pigu.lt“ vienas darbuotojas per valandą supakuoja trečdaliu daugiau prekių nei „Amazon“.

„Mūsų našumas išties įspūdingas, netgi lyginant su globaliais el. parduotuvių ženklais. Tokių tempų nebūtų galima pasiekti be modernių įrenginių, naudojamų „Pigu.lt“ sandėliuose. Pavyzdžiui, išmanieji pakavimo stalai, reaguodami į atliekamo darbo krūvį, individualiai paskirsto supakuoti reikalingų prekių kiekį kiekvienam darbuotojui“, – paaiškina G. Mickus.

Pašnekovas teigia, kad toks sandėlio našumas leidžia užtikrinti, kad visose trijose Baltijos šalyse pirkėjai dovanas gaus laiku, o didžioji dalis siuntinių atkeliaus netgi tą pačią užsakymo dieną. 7 iš 10 kalėdinių pirkinių pavyksta suruošti dar tą pačią užsakymo dieną. Kalėdines dovanas kiekvieną dieną išvežioja pusšimtis transporto priemonių visomis Baltijos šalių kryptimis.

Didina darbuotojų gretas

Nuo lapkričio 22 d. „Pigu.lt“ prekių sandėliai dirba visą parą. Sandėlio darbuotojų gretas papildė per pusšimtį laikinų darbuotojų. G. Mickus paaiškina, kad papildoma darbo jėga labai svarbi optimizuoti pagrindinius darbus sandėlyje – prekių priėmimą, surinkimą, išdėstymą į lentynas, supakavimą ir išsiuntimą klientui.

„Efektyvų sandėlio darbą užtikrina ne tik papildomos rankos, bet ir savalaikiai sprendimai. Per šventes prekes sandėlyje dėliojame šiek tiek kitaip – pagal jų populiarumą. Paklausiausias prekes priskiriame A kategorijai ir sandėliuojame vienoje vietoje, šalia atidavimo taškų, kad greičiau pateiktume klientams. Toks prekių išdėstymas leidžia populiariausias prekes klientams pristatyti dvigubai greičiau nei tas, kurios perkamos rečiau“, – paaiškina pašnekovas.

Jau įprasta, kad kalėdiniu laikotarpiu tarp A klasės prekių atsiranda žaislai, kalėdinės eglutės, jų papuošimai ir kitos populiariausios dovanos, tokios kaip kvepalai, išmanieji įrenginiai bei smulkioji buitinė technika.

Augant baldų pardavimams – nauji logistikos sprendimai

G. Mickus pasakoja, kad „Pigu.lt“ nuolat ieško kuo efektyvesnių logistikos sprendimų, kuriuos padiktuoja besikeičiantys pirkėjų internetu poreikiai. Pastaraisiais metais itin augo susidomėjimas baldų ir namų interjero prekėmis. Pasaulinės internetinės prekybos tendencijos rodo, kad šios kategorijos prekės kitąmet turėtų sulaukti dar daugiau dėmesio ir bus vis dažniau perkamos internetu.

„Stebėdami klientų poreikius, jau kurį laiką didinome baldų asortimentą. Reaguodami į rinką, priėmėme strateginį sprendimą atidaryti papildomą specializuotą sandėlį baldams. Tai antrasis „Pigu.lt“ valdomas sandėlis, kurio dėka dabar užtikrinamas spartesnis populiariausių baldų pristatymas“, – pasakoja G. Mickus.

Jis priduria, jog auganti elektroninė baldų prekyba skatina aktyvesnes investicijas į asortimento plėtrą:
„Kas mėnesį baldų kategoriją el. parduotuvėje papildo apie 1 tūkst. naujų prekių. Tai padeda mums išpildyti nuolat augančius pirkėjų poreikius. Leidžiame ne tik išsirinkti iš itin plataus asortimento (šiuo metu turime daugiau kaip 19 tūkst. skirtingų baldų), bet ir užtikriname tos pačios ar kitos dienos prekių pristatymą“.

Naujojo sandėlio dėka atsirado 15 proc. daugiau vietos kalėdinėms dovanoms talpinti. Tai padeda užtikrinti spartesnį populiariausių prekių pristatymą užsakovams.

Diegia vakarietiško verslo tradicijas

„Tobulybės ieškoti reikia net tada, kai atrodo, kad ji jau pasiekta. Verslo procesų automatizacija yra ne privalumas, o būtinybė. Šią patirtį atsinešiau į Lietuvą ir siekiu ugdyti darbuotojus, kurie patys tobulintų logistikos procesus ir klientui pasiūlytų aukščiausio lygio paslaugas“, – teigia G. Mickus.

Anot pašnekovo, „Pigu.lt“ siekia maksimaliai automatizuoti procesus – prekių išdėstymą pagal kategorijas ir jų valdymą sandėlyje jau atlieka išmani sistema. Daugelį kitų procesų atlieka įvairūs konvejeriai, pavyzdžiui, išmanūs prekių pakavimo stalai.

Šventiniu laikotarpiu įmonė strategiškai investuoja į papildomus darbuotojus. Pasibaigus Juodajam penktadieniui, investicijos į darbo jėgą išauga daugiau nei trečdaliu. Ne mažiau svarbi ir vidinė įmonės kultūra.

„Juodojo penktadienio pardavimų rekordus ir efektyvų kolektyvo darbą paminėjome į sandėlį užsisakę specialų maisto furgonėlį, o prieš kalėdinį darbų įkarštį atsipalaidavome žaisdami boulingą. Suprantame, kad dėl darbų gausos Kalėdos yra sudėtingas laikotarpis, bet nereikia pamiršti ir darbe pasidžiaugti artėjančia švente“, – sako G. Mickus.

Užsakymo nr.: PT_79865177