Apie artėjančias šventes kauniečiams ir miesto svečiams primena bei šventinę nuotaiką kuria ne tik Rotušės aikštėje įsikūręs Kalėdų miestelis, bet ir šventiškai iliuminuotas Kauno centras.

Tradiciškai daugiausia dėmesio savivaldybė skyrė reprezentacinei Kauno vietai – Laisvės alėjai. Visi čia augantys medžiai papuošti šiltą šviesą skleidžiančiomis girliandomis.

Kaune centre – Kalėdų laukimo nuotaikos

Šio pėsčiųjų bulvaro simboliu vadinamas fontanas laukiant Kalėdų transformavosi į magiškų sferų kompoziciją, tūkstančiu švieselių nušvito savivaldybės rūmų prieigos, kur skvere žaliuojanti kėnių giraitė virto miniatiūriniu pasakų sodu.

Panašu, kad prie savivaldybės rūmų esantis skveras tapo bene įdomiausiai iliuminuota vieta, priverčiančia daugelį praeivių stabtelėti, pasigėrėti ar nusifotografuoti.

Šventinę atmosferą kuria ir centrinėje Kauno dalyje įsikūrę verslininkai. Laisvės alėjoje esančių kavinių, barų ar parduotuvių virtinose spindi šventinės dekoracijos, užsukti vidun kviečia jų prieigose pastatytos bei estetiškai apšviestos mažos eglutės.

Kaune centre – Kalėdų laukimo nuotaikos

Kauno verslininkai šiais metais vėl šviečiančiomis girliandomis papuošė istorinės prezidentūros sodelį, tačiau kiek pamėkliškai atrodo jo prieigos.

Kapitaliniam remontui uždarius Vilniaus gatvę, erdvė, kurioje anksčiau tviskėjo šventinės girliandos, dabar skendi tamsoje. Nors veikia viena kita parduotuvė ar užeiga, akivaizdu, kad į šventinį papuošimą čia daug neinvestuojama.

Šįkart dėmesio sulaukė ne tik centrinė miesto dalis, bet ir kitos Kauno gatvės. Kai kuriose jų šventinės dekoracijos sužibo pirmąjį kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)