Kodėl gi tai taip svarbu būtent dabar? Nes įpročiai, skatinantys jaustis laimingiems ir palaikyti gerą nuotaiką, gali padėti nesutrikti šventiniame šurmulyje ir džiaugsmingai sutikti šv. Kalėdas ir Naujuosius metus, rašo theepochtimes.com.

Aštuoni dalykai, garantuojantys laimę per šventes:

1. Išreikškite dėkingumą. Dėkingumas – įvertinimo išraiška. Kai vertiname tuos, kuriuos turime, iš jų taip pat sulaukiame įvertinimo ir dėkingumo.

2. Spinduliuokite optimizmą. Žmonės, turintys nugalėtojo požiūrį, sukuria savą optimizmo formą. Optimistai pasaulį vertina kaip vietą, pasižyminčią nesibaigiančiomis galimybėmis. Toks požiūris itin efektyviai padeda susidoroti su prieš šventes apimančiu stresu.

3. Išreikškite gerumą. Kuomet darome gera kitiems, smegenyse išsiskiria geros nuotaikos hormonas serotoninas, kuris yra nepaprastai naudingas sveikatai. Nesavanaudiškas elgesys, pagalba kitiems skatina mus jaustis puikiai.

4. Puoselėkite socialinius santykius. Patys laimingiausi žmonės gali pasigirti tvirtais ir prasmingais santykiais. Ryšio su draugais palaikymas, bendravimas su jais per šventes gali apsaugoti nuo vienatvės.

5. Turėkite susidorojimo su negandomis strategiją. Nemalonių dalykų visgi atsitinka, tačiau tokiais atvejais svarbu streso suvaldymas, kuris duoda rezultatą – laimės pojūtį.

6. Įsipareigokite pasiekti tikslus. Pasišventimas užsibrėžti tikslą ir visa širdimi jo siekti yra neįtikėtinai stipri jėga, užtikrinanti pozityvius jausmus.

7. Neužmirškite pasirūpinti savo kūnu. Tai nereikalauja didelių pastangų, tačiau turi neabejotiną poveikį. Gera fizinė savijauta daro teigiamą įtaką emocinei sveikatai ir smegenų veiklai.

8. Mėgaukitės gyvenimo malonumais. Nustokite skubėti, atsipalaiduokite ir pajuskite šio meto magiją. Dažniausiai vertingiausi dalykai būna visai paprasti.

Laimingi žmonės daro šiuos aštuonis dalykus. O jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)