Trečiadienį Kalėdų eglė atsirado Lazdynuose, nuo kitos savaitės jas turės ir Šnipiškės, Žirmūnai, Karoliniškės, Perkūnkiemis, Jeruzalė, Fabijoniškės, Antakalnis, Pašilaičiai, Bajorų Kalvos.
Pasak švenčių organizatoriaus "Mano būstas" Vilniaus regiono vadovo Arūno Kubiliaus, šia ir panašiomis iniciatyvomis siekiama atgaivinti daugiabučių kiemus ir skatinti bendruomeniškumo jausmą tarp vietos gyventojų.

"Tiesiog ateikite ir pabūkite kartu. Siekiame, kad šventinė nuotaika būtų jaučiama ne tik namuose, bet ir aplink juos. Tikimės, kad šis renginys nepaliks abejingų ir padės pajausti tikrą Kalėdų dvasią", – sakė A.Kubilius.

Smagi kalėdinė šventė visai šeimai laukia Ozo parke. Ji tęsis net dvi dienas. Gruodžio 14 d. 13 val. atidaroma kalėdinė mugė, koncertuos "Gospel" choras, vyks aktorių pasirodymas vaikams. Penktą valandą vakaro prie eglutės pasirodys ir Kalėdų Senelis su maišu dovanų. Vyks fakyrų šou ir, jei leis oras, veiks ledo čiuožykla.

"Šventė vyks ir 15 d. Vėl veiks mugė, skambės kalėdinė muzika, vakare, nuo 20 iki 21 val., jei oras bus palankus, visi galės laiką leisti čiuožykloje", – „Vilniaus dienai“ pasakojo Verkių seniūnas Vaclovas Gulbinovičius.

Jo teigimu, graži kalėdinė šventė vyks ir Baltupiuose. Vaikučių laukia muzikinė programa, Kalėdų Senelis, eglutės įžiebimas, bus teikiamos dovanos socialiai remtiniems vaikams.

Eglučių įžiebimo šventės

11 d. 14 val. Šnipiškėse, Kalvarijų g. 156.
12 d. 14 val. Žirmūnuose, Žirmūnų g. 94.
12 d. 18 val. Karoliniškėse, A.J.Povilaičio g. 18.
14 d. 12 val. Jeruzalėje, Bitininkų g. 1A, 1B; Ateities g. 1E, 1F, 1G ir Rugių g. 8A, 8B bendrame kieme.
14 d. 12 val. Perkūnkiemyje, ties Perkūnkiemio g. 8 ir 10 namais.
14 d. 14 val. Bajorų Kalvose prie fontano.
14 d. 14 val. Fabijoniškėse prie BIG vaikų žaidimo aikštelės, S.Nėries gatvėje.
14 d. 13 val. Ozo parke.
17 d. 15 val. Antakalnyje, Antakalnio g. 51.
18 d. 14 val. Baltupiuose, prie "Iki".
18 d. 15 val. Pašilaičiuose, Ugnijos skvere, prie Medeinos g. 8A ir parduotuvės "Rimi".

Savaitraštyje „Vilniaus diena“ taip pat skaitykite:

Kaip išrinkti kalėdinę dovaną?
Broliai miestiečius gelbėja ir sriubomis
M.Dargužaitė – per kietas riešutėlis socialdemokratams?