„Šįmet eglė nebus ta, kuri kvies atvažiuoti Lietuvos žmones, nes esant tokiai situacijai investicijos nukreiptos į sveikatos sritį. Aš sakau, kad bus kukliai, bet labai gražiai, – „Delfi“ portalui prieš eglės įžiebimą pasakojo Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

Šįmet eglutė iš baltaskarės virto į žaliaskarę, ją puošia didžiuliai raudoni kaspinai ir geltonos lemputės bei raudoni žaisliukai.

Kadangi dėl karantino rekomenduojama likti namuose, kviečiame vengti kelionės ir eglute pasigrožėti peržiūrint nuotraukų galeriją.

Pagrindinis šių metų akcentas – šiluma ir jaukumas, kuriuos žvelgiant į eglutę tikrai galima pajusti. Štai raudona spalva būtent ir simbolizuoja šilumą ir meilę bei yra siejama su ugnimi. Tad ši eglė tikrai įneša jaukumo ir šilumos. O aukso spalva kalėdiniuose papuošimuose neretai simbolizuoja vieno iš trijų karalių atneštą dovaną gimusiam Jėzui.

Širvintų aikštėje stovinti eglutė – 12 metrų aukščio, tiesa, 3 metrais žemesnė už pernykštę, tačiau savo grožiu praėjusių metų „baltaskarei“ tikrai nenusileidžia. Kaip ir pernai, taip ir šįmet – eglutė buvo įžiebta lapkričio 29-ąją, tačiau šį kartą miesto svečiai ir gyventojai eglutės įžiebimą turėjo stebėti nuotoliniu būdu.

Tiesa, eglutė Širvintų aikštėje nepalikta stovėti viena. Jai kompaniją palaiko didžiulė balta meška, iš tolo viliojanti mažuosius, bei Kalėdų senelio rogių instaliacija, kurias tradiciškai tempia senelio elniai.

Ankstesnių metų Širvintų eglutės

Ne paslaptis, kad kasmet Širvintų eglė patenka į šalies gražiausių eglių sąrašą. Širvintose besipuikuojančios eglės žmonių pagyrų sulaukė ir 2019, 2018, 2017 metais. O internautai negaili teigiamų žodžių šio miesto eglėms ir socialinėse erdvėse.

Štai pernai metais miesto eglė priminė žiemos pasaką – buvo padabinta riestomis baltomis dekoracijomis, primenančiomis garbanėles, ir raudonais žaisliukais. Baltaskarė eglutė tąkart kūrė žiemišką pasakos vaizdą, o Širvintų aikštėje ją įžiebė darželinukai ir mokiniai, pasigaminę simbolines burtų lazdeles.

Širvintų kalėdinė eglė 2019 m.

O užpernai eglutė žibėjo žaliomis spalvomis. Žalios eglutės plačios šakos buvo papuoštos neryškiomis, šviesiomis girliandomis.

Tąkart Širvintų rajono savivaldybės atstovė Aušrinė Miliukaitė-Janovskienė teigė, kad norėta sukurti paprastą, bet kartu ir ypatingą, subtilią, pasaką atspindinčią, apie namų šilumą ir jaukumą kalbančią eglutę, jaukų, meile artimam (vaikui, mamai, tėvui, seneliui, kaimynui) alsuojantį miestą.

Širvintų kalėdinė eglė 2018 m.

2017 metais Kalėdų eglutė buvo papuošta taip, kad priminė į žemę nutūpusį angelą, sėdintį ant debesies. Ant eglės švietė mėlynai baltos girliandos ir įvairiausių formų papuošimai. Po ja buvo padaryta terasa su suoliukais, tad angelas tarsi globojo ten sėdinčius gyventojus ir miesto svečius.

Širvintų kalėdinė eglė 2017 m.

Tad eglės atrodo išties įspūdinai, o ar šįmet Širvintų eglė vėl puikuosis gražiausių eglių sąraše – dar pamatysime. Tačiau kol kas tikrai galime paganyti akis ir įsileisti kalėdinę nuotaiką į namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)