Antradienis didesnių pokyčių nepateiks, tik temperatūra taps truputį aukštesnė. Naktį daug kur pašals iki 0-3 laipsnių šalčio, dieną numatoma nuo 1 laipsnio šalčio rytiniame šalies pakraštyje iki 3-4 laipsnių šilumos pajūryje. Kritulių tikimybė menka, tačiau debesų sluoksnis neplonės, o tik dar labiau tankės. Pietryčių vėjas išliks vidutinio stiprumo, pūs 5-10 m/s greičiu.

Trečiadienį nuo Vakarų Europos artės galingas ciklonas, kuris atneš kritulių ir šiltesnę oro masę. Naktį lietus slinks per vakarinius, dieną daugiausia per šiaurinius rajonus. Naktį ir rytą tikėtina lijundra bei plikledis, nes temperatūra didesnėje šalies dalyje, išskyrus pajūrį ir šalies pietvakarius, dar bus neigiama – 0-3 laipsniai šalčio. Dieną pietryčių vėjas kryptelės iš pietų, iš ten plūstelėjus šilumai aukščiausia temperatūra pasieks 1-6 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį vyraus šilti, bet darganoti orai. Daugelyje rajonų lis, kai kur lietus maišysis su šlapdriba. Naktį gausesnių kritulių klius pietrytiniams rajonams, dieną pajūriui ir Žemaitijai. Pietų, pietryčių vėjas stiprės iki apysmarkio. Naktį temperatūra nenukris žemiau 0-5 laipsnių šilumos, dieną sulauksime 3-8 laipsnių virš nulio.

Penktadienis šią savaitę pasižymės ne tik lietingais, bet ir vėjuotais orais. Lis beveik visur, o iš pietvakarių atsisukęs vėjas gūsiuose stiprės iki 15-17 m/s. Teigiama temperatūra išsilaikys visą parą – naktį bus 2-6, dieną 4-8 laipsniai šilumos.

Savaitgalį su šiaurės vakarų vėju sugrįš žiemiškesni orai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)