Įžiebti pagrindinės Biržų miesto eglės susirinko gausus būrys biržiečių. Atkeliavo ir Žiema Žiemužėlė, o su ja kartu Kalėdų senelis bei jo ištikimieji pagalbininkai – snieguolė ir elfas, kurie savo šokias ir dainomis šildė susirinkusius.

„Netrukus įžiebsime miesto eglutę, tai ženklas, kad jau prasideda gražiausių metų švenčių ‒ Kalėdų ir Naujųjų metų laukimas, visiems linkiu šventes pasitikti sveikiems ir pakilios nuotaikos. Tegul visą šventinį laikotarpį Jus visus lydi gera nuotaika ir malonios staigmenos!“ – ruošdamasis įžiebti pagrindinę miesto eglę kalbėjo Savivaldybės meras Vytas Jareckas. Administracijos direktorė Irutė Varzienė priminė, jog 2022 m. paskelbti Jono Meko metais ir visiems – mažiems ir dideliems linkėjo, per ateinančias šventės „susukti“ gražiausia savo kino filmą.

Įžiebus pagrindinę miesto eglę šalia jos pradėjo veikti Kalėdų paštas, kur mažieji (ir ne tik) gali siųsti užrašytus (ar nupieštus) savo palinkėjimus, svajones ir prašymus Kalėdų Seneliui, artimiesiems, draugams, mokytojams... Visgi šiais metais tai ne paprastas, o interaktyvus kalėdinis paštas! Į pašto dėžutę įmestas laiškas aktyvuoja pasirinktą objektą (eglę, papuoštus medžius, fotojuostos maketą), o šis, priklausomai nuo pasirinkimo, ima groti, mirksėti, keisti spalvą, taip pranešdamas, jog laiškas sėkmingai išsiųstas. Interaktyvus kalėdinis paštas veiks visą šventinį laikotarpį nuo 9 val. ryto iki 21 val. vakaro.

Dar viena Biržų Nepriklausomybės aikštės puošmena – didžiulis kinojuostos maketas. Tai simbolis skirtas pagerbti avangardinio kino kūrėją, kino kritiką, rašytoją ir poetą Joną Meką. 2022 m. gruodžio 24 d. minėsime šio iškilaus iš Biržų krašto kilusio pasaulinio garso menininko 100-ąsias gimimo metines.

Biržų mieste kalėdinėmis puošmenomis pasidabino ir daugiau viešųjų erdvių – Vytauto ir Rotušės gatvės bei Pasvalio‒Kęstučio‒Skaistkalnės gatvių žiedas.

Biržų rajono savivaldybės administracija dėkoja visiems, prisijungusiems prie akcijos „Padovanok miestui kalėdinę eglę“, papuošusiems viešąsias ir privačias erdves bei linki ramaus artėjančių švenčių laukimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją