– Pirmiausia, laiškas Kalėdų seneliui: ką vaikai čia galėtų parašyti be to, ko nori dovanų? Ar tikitės laiške perskaityti ne tik apie vaikų laukiamiausias dovanas, bet ir apie tai, kokie buvo jų metai, kas buvo gerai, o gal ir ne taip puiku, galbūt net apie pažadus kitiems metams?

– Pats nuostabiausias dalykas gauti vaikų ir suaugusių laiškus visame pasaulyje. Man svarbu, kad vaikai laisvai reikštų savo emocijas ir laiškuose rašytų apie ką tik jie nori. Laiškas gali būti parašytas bet kuria pasaulio kalba ar net nupieštas. Kiekvienas toks laiškas yra unikalus ir vienodai svarbus.

Esu labai privilegijuotas, kad gaunu visus šiuos laiškus ir laikau juos dovana man. Kasmet gaunu milijonus laiškų ir visus juos saugau savo archyve ir savo širdyje.

Santa Claus Office, Arctic Circle, Rovaniemi, Finland nuotr.

– Gruodis tikriausiai yra labiausiai užimtas mėnuo Kalėdų Senelio darbotvarkėje. Papasakokite, kaip atrodo šis laikotarpis ir kokios „pareigos“ užgula jūsų pečius?

– Na, kai Kalėdos taip arti, mano darbotvarkė išties pilnutėlė. Žinoma, dalį laiko leidžiu skaitydamas gautus laiškus, padedu šiaurės elniams ruoštis Kalėdoms, gaminame dovanas ir t.t. Vis dėlto, stengiuosi rasti laiko ir mano popietės miegui. Tai man padeda atsipalaiduoti ir susikaupti svarbioms užduotims. Visas pasiruošimas Kalėdoms vyksta labai sklandžiai, už tai turiu dėkoti puikiai elfų komandai.

– Kokios yra pačios trokštamiausios šių laikų vaikų kalėdinės dovanos?

– Iš tiesų, metams einant nedaug kas keičiasi: dauguma vaikų vis dar prašo lėlių, mašinėlių ar žaidimų. Visgi, šiomis dienomis daug kas trokšta sveikatos ir laimės visiems.

Savo laiškuose vaikai rašo apie savo svajones, troškimus, savo šeimas ir gyvenimus. Tai labai svarbu ir dažniausiai man neša didžiulę laimę. Visada vaikams sakau, kad jie turi laikytis savo svajonės ir išlaikyti ją gyvą, nepamiršti, siekti. Tikiu, kad tai ir yra kelias, kaip troškimai virsta realybe.

Santa Claus Office, Arctic Circle, Rovaniemi, Finland nuotr.

– Galiausiai, dovanos yra išties labai džiuginanti Kalėdų dalis, tačiau dalis vaikų kartais mąsto, kad dovanos yra pagrindinė, gal net vienintelė šių švenčių esmė, tačiau ar tikrai laukiame tik to? Kas dar svarbu, kalbant apie magišką kalėdinį laikotarpį? Ko palinkėtumėte visiems Lietuvos vaikams ir jų tėveliams?

– Jau du metus gyvename ypatingai sudėtingame periode. Mums visiems tai tikrai gana ilgas laikas, tačiau tik įsivaizduokite, ką tai reiškia tarkime šešerių metų vaikui – pandemija tęsiasi kone trečdalį jo gyvenimo! Tad turiu didžiulį norą, nepaprastą troškimą mums visiems – kad kartu iš visų jėgų pasistengtume vaikams šias Kalėdas paversti laimingas ir nepamirštamas. Įsivaizduokite tokias magiškas Kalėdas, jog šie vaikai vieną dieną šilčiausiais atsiminimais apie jas dalinsis su savo pačių vaikais ar anūkais.

Ir jums, mano mažieji draugai Lietuvoje, taip pat turiu labai svarbią žinutę: be galo jus myliu, neapsakomai, ir linkiu jums labai laimingų Kalėdų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)