Simpatijų nesulaukusios eglės

Šiais metais savo balsą atidavė 28 tūkst., 543 gyventojai. Tai – beveik 10 tūkst. daugiau balsavusiųjų nei praėjusiais metais. Aktyvumas šiemet išties didelis, tačiau ne visos eglės sulaukė savo simpatijų. Štai, pavyzdžiui, Kazlų Rūdos, Neringos, Radviliškio eglės surinko po 0 proc. balsų. Galbūt kitais metais šios žaliaskarės nušvis kitomis spalvomis ir sulauks bent truputį daugiau dėmesio iš savo miestelėnų ar miesto svečių.

1, 2 ir 3 proc. surinkusios eglės

1 proc. gyventojų balsų surinko Anykščių, Birštono, Druskininkų, Elektrėnų, Kaišiadorių, Pagėgių, Palangos, Plungės, Rietavo, Šakių, Šilalės, Šilutės, Švenčionių, Tauragės, Trakų, Ukmergės ir Visagino miestų eglės.

2 proc. balsų atiteko Biržų, Ignalinos, Joniškio, Jurbarko, Kalvarijos, Kėdainių, Lazdijų, Molėtų, Pasvalio, Prienų, Skuodo, Šalčininkų eglutėms.

Šiek tiek daugiau, 3 proc. balsų, gyventojai atidavė Akmenės, Kelmės ir Kretingos miestų eglėms.

4 vieta atiteko dviems miestams

Šiais metais, kaip ir praėjusiais, kartu žygiuoja dvi eglės. Tik šįkart, surinkusios 4 proc. balsų, jau ketvirta vieta dalijasi dviejų miestų eglės – Raseinių ir Širvintų. Praėjusiais metais šios žaliaskarės dalijosi penkta vieta.

Gruodžio 8-osios vakarą Raseinių Nepriklausomybės gynėjų aikštėje įžiebta miesto žaliaskarė suspindo tūkstančiais lempučių. Šiemet natūraliu grožiu spindinčią žaliaskarę miestui dovanojo Raseinių rajono gyventojo Broniaus Stonio šeima – natūrali eglė mieste puošiama jau trečius metus iš eilės.

Raseinių eglė

Gruodžio 1–osios vakarą Širvintų miesto centrinėje aikštėje įžiebta Kalėdų eglė ir kalėdinės dekoracijos simboliškai tapo vaikystės Kalėdų stotele ir pasipuošė įvairiaspalvėmis dekoracijomis. Širvintų eglė jau ne pirmus metus lyginama su didžiųjų miestų eglėmis, o šiemet širvintiškiai įsitikinę – jų žaliaskarė lenkia ir sostinės Vilniaus eglę – jubiliejinį tortą.

Širvintų eglė

3 vieta dalijasi net penkios eglės

Garbinga trečia vieta atiteko 5 miestų eglėms. Tai – Kupiškio, Pakruojo, Rokiškio, Telšių ir Vilkaviškio žaliaskarės. Pirmosios keturios eglės savo išvaizda labai panašios, tad nenuostabu, kad užėmė tą pačią vietą skaitytojų konkurse.

Gruodžio 10-ąją Kupiškyje sužibo kupiškėniškų sodų elementais puošta eglė. Stilizuoti kupiškėniškų sodų elementai, pagaminti vietos tautodailininkės Irenos Vapšienės, sūpuojasi ant eglutės, o praeivių žvilgsnius traukia jos gamintas ypatingas sodas – eglės viršūnės puošmena.

Kupiškio eglė

O štai gruodžio 9-osios vakarą Pakruojo eglė pasipuošė raudonos ir auksinės spalvos dekoratyviniais elementais. Eglės viršūnę papuošę angelas.

Pakruojo eglė

Gruodžio 2-ąją Rokiškyje sutvisko rokiškėnų puošta žaliaskarė. Šioji pasidabino auksiniais papuošimais, o ant viršūnės nusileido didžiulė balta žvaigždė.

Rokiškio eglė

Gruodžio 6-ąją Telšių miesto gimtadienio proga Telšių Katedros aikštėje telšiškius nudžiugino natūrali žaliaskarė. Ją miestui padovanojo buvę telšiškiai, kaimyninės Rietavo savivaldybės gyventojai Kazimėra ir Arūnas Kaminskiai. Žaliaskarė ir pernai buvo natūrali, dovanota vietinių gyventojų.

Telšių eglė

Gruodžio 16-ąją pagrindinė Vilkaviškio miesto eglė sužibo Jono Basanavičiaus aikštėje. Šįkart ir vėl buvo nuspręsta puošti gyvą eglę, pasitelkiant stiklo pluošto ir aliuminio karkaso dekoracijas, nuo eglės slenkančius lašus ir penkias dalį žaliaskarės juosiančias skraistes. Eglės puošyboje dominuoja balta spalva.

Vilkaviškio eglė

2 vieta – Varėnai

Antrąją vietą šiais metais užėmė Varėna, surinkusi 9 proc. „Delfi“ skaitytojų balsų. Gruodžio 9-ąją sužibusi vareniškių eglė ir vėl gyva – šios tradicijos varėniškiai laikosi jau ne pirmus metus. Keletą metų iš eilės gyvą medį pagrindinei miesto aikštei dovanoja patys miestelėnai. Tad taip nutiko ir šiemet – sidabrinę dvylikos metrų eglutę iš savo kiemo padovanojo Varėnos miesto gyventojai Danutė ir Antanas Nekrašai.

Eglutė suspindo aukso ir raudonos spalvų dekoracijomis, o ant viršūnės, kaip ir Rokiškyje, nusileido didžiulė balta žvaigždė.

Varėnos eglė

1 vieta – Zarasams

Pirmąją ir pačią garbingiausią vietą mieliausių eglių konkurse šiais metais užėmė Zarasų miesto eglė. Šiais metais Zarasų žaliaskarė surinko net 10 proc. balsų, kai tuo tarpu praėjusiais metais jai atiteko vos 3 proc. visų skaitytojų simpatijų.

Sėlių aikštėje gruodžio 9-ąją Zarasų eglė pasipuošė baltomis žvaigždėmis, raudonais bumbulais, aukso spalvos lemputėmis ir balta žvaigžde ant viršūnės.

Zarasų eglė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)