Įžiebta Vilniaus Kalėdų eglė, 2022 m.

Delfi gražiausios didžiųjų Lietuvos miestų eglutės rinkimuose iš viso balsuota 34612 kartų, o pirmoje vietoje, gerokai atitrūkęs nuo antrosios, puikuojasi Vilnius, surinkęs 30 proc. visų balsų. 700–ąjį gimtadienį švenčiantis Vilnius simboliškai nusprendė papuošti miestą menine Kalėdų eglės kompozicija – elegantišku trijų aukštų jubiliejiniu tortu, kurį puošia 700 žvakučių.

Antroji šiemet Klaipėda su 23 proc. balsų. Klaipėdos botanikos sode kone tris dešimtis metų puoselėta eglė tapo pagrindine miesto puošmena. Šiemet ją apsupo magiškas žvaigždėtas dangus, o šakas puošia sniegą primenantys, įvairiomis spalvomis šviečiantys papuošimai.

Trečioje vietoje su 17 proc. balsų puikuojasi Kaunas – čia įžiebta aukso žvaigždėmis žėrinti Kalėdų eglė. Ant 24 metrų aukščio eglės spindi daugiau nei 400 auksinių žvaigždžių, čia netrūksta simboliškų užuominų į Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslus. Vaikščiojant aplink eglę galima pasijusti lyg po žvaigždynu – visai kaip ir paveiksle „Žvaigždžių sonata“.

Mažeikių eglė, Kazio Vozgirdo nuotr.

Ketvirtą vietą didžiųjų šalies miestų eglių dešimtuke užima Mažeikiai. Miesto žaliaskarė balsavime surinko 12 proc. balsų. Čionykštė Kalėdų eglė pasipuošusi 30 metrų skersmens spindinčia skraiste ir didžiuliais šviečiančiais šviesaus aukso spalvos kaspinais. 18 metrų aukščio eglė yra iš metalinio karkaso, apkaišyto natūraliomis eglių šakomis. Ji dekoruota šiltos šviesos girliandomis ir blykstėmis bei tradiciniais sidabro ir aukso burbulais.

Šiaulių eglės įžiebimas

Penktą vietą su 5 proc. balsų užima Šiauliai: čia 15 metrų aukščio pagrindinį miesto Kalėdų akcentą puošia apie 1,5 kilometro lempučių girliandos, šimtai burbulų ir trimačių dekoracijų.

Jonavos eglės įžiebimas (Audriaus Reipos ir Vytauto Kalpoko nuotr.) ir Marijampolės eglės įžiebimas (Romo Sadausko-Kvietkevičiaus nuotr.)

Šeštą–septintą vietas su 3 proc. balsų šiemet pasidalino Jonava ir Marijampolė. Jonavos Kalėdų eglė šiemet šventes pasitiko apsupta dar keturių mažų žaliaskarių, o visą kalėdinį ansamblį apjungia LED lempučių skraistė ir blyksinčios girliandos. Kalėdų eglės dekoruotos auksiniais blizgiais ir matiniais žaisliukais, aukso spalvos rombais. Tuo tarpu Marijampolėje šiemet įžiebta eglutė, pasipuošusi spalvą keičiančiomis girliandų stygomis. Eglės viduje slypi romantiška erdvė ir kalėdinis paštas.

Panevėžio eglė (Sekundė.lt nuotr.), Alytaus eglė (Romo Sadausko-Kvietkevičiaus nuotr.), Utenos eglė (Utenos r. savivaldybės nuotr.)

Aštuntą–dešimtą vietas su 2 proc. visų balsų užėmė Panevėžys, Alytus ir Utena. Šiemet Panevėžį papuošė karkasinė, trimis skraistėmis padabinta, iš gyvų eglišakių sukonstruota eglė. Šalia jos visą šventinį laikotarpį stovės dėžutė, į kurią įmetus savo norų laišką, ims skambėti muzika, o eglė sužibės papildomomis šviesomis. Tuo tarpu Alytuje šiemet sužibo taupi eglutė, kurios puošimui panaudotos pernykščių metų dekoracijos. Nors papuošimai jau buvo naudoti anksčiau, kitoks jų išdėstymas leido neišlaidaujant sukurti naują eglutės įvaizdį. Šią žiemą Uteną puošia žalia karkasinė eglutė, ant kurios viršūnės atsisėdo 2 metrų aukščio angelas, laikantis žvaigždę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)