Dešimtus metus iš eilės DELFI kvietė rinkti gražiausią Lietuvos eglutę. Pastaruosius šešerius metus šis titulas vis atitekdavo Kaunui, tačiau šiemet daugiausiai internautų balsų susižėrė gražuolė iš Vilniaus.

Už ją balsavo 30 proc. skaitytojų, už Kauno eglutę – 25 proc. Trečioje vietoje atsidūrė Klaipėdos žaliaskarė, surinkusi 17 proc. skaitytojų balsų.

Džiaugiasi: pastebėta ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje

„Objektyviai žiūrint tikrai Lietuvoje yra daug gražių eglių, bet man asmeniškai Vilniaus eglė – pati gražiausia, nes ji yra originali, kiek kitokia, negu visą laiką, ir džiugina visų širdis. Taigi aš manau, kad Vilniaus eglė pelnytai išrinkta gražiausia egle Lietuvoje.

Noriu nuoširdžiai padėkoti Vilniaus Kalėdų eglės kūrėjams, kad padovanojo miestui tokią puikią eglę, kuri buvo pastebėta ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje“, – išgirdęs šią naujieną džiaugėsi Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

DELFI primena, kad šiemet Vilniaus eglutė papuolė ir į „The Guardian“ bei „The Huffington Post“ sudarytų gražiausių pasaulio eglučių sąrašus.



Mano, kad laimėjo dėl idėjos

Savo ruožtu už sostinės eglutės papuošimą atsakingos „Švenčių studijos“ direktorė Jolanta Tūraitė labiausiai norėjo padėkoti balsavusiems už Vilniaus žaliaskarę.

„Galime sakyti, kad projektas pavyko visiškai. Labai graži ne tik eglutė, bet ir jos idėja – pasaulis yra vieni namai. Džiaugiuosi, kad žmonės jai pritarė ir supranta, kaip svarbu gyventi taikoje, vienybėje. Manau, pataikėme į pasaulio aktualijas. Šiuo neramiu laiku minėtos vertybės yra labai svarbios. Žmonės balsavo už grožį, šilumą ir jaukumą“, – kodėl šiemet pavyko įveikti Kauno eglutę, svarstė ji.

Pasak J. Tūraitės, Vilniaus Kalėdų eglutė jau sulaukė labai daug dėmesio – prie jos fotografavosi ir paprasti vilniečiai, ir net šalies prezidentė, apžiūrėti specialiai atvykdavo ir svečiai iš užsienio.

„Labai kviečiame visus fotografuotis prie Vilniaus eglutės, kad pasaulis matytų ne tik kokia graži ji, bet ir kokia nuostabi yra Lietuva“, – ragino ji.

Internautų kritika pralinksmino, bet nesupykdė

Tuo metu eglutės papuošimo idėją sumanęs Dominykas Koncevičius DELFI sakė, kad jį įkvėpė Vilniaus kultūros centro siūlymas Katedros aikštėje vaikams skaityti lietuviškas pasakas.

„Norėjome sukurti namelį, kuriame šią idėją galėtume įgyvendinti – jaukią, šiltą, primenančią vaikystę eglutę. Jos išorė – šaltų spalvų, stogeliai – su sniego imitacija, o pro langus sklinda jauki šviesa“, – Katedros aikštėje stovinčią žaliaskarę apibūdino jis.

Nors vos pastačius eglutę lietuviai ėmė tyčiotis iš jos išvaizdos ir tikinti, kad ji primena cerkvę, dėl to jos kūrėjas tikina visai nesupykęs.

„Forma visuomet yra tik forma, o asociacijos kyla žmogaus galvoje, atsižvelgiant į jo asmeninę patirtį. Vilniaus eglute piktinosi labai mažai žmonių, deja, juos pastebėti esame linkę dažniau. Aš asmeniškai labai dažnai būdavau prie jos ir negirdėjau nė vieno blogo komentaro. Priešingai – ne kartą fotografavau laimingus žmones eglutės fone. O iš internautų pokštų mes ir patys pasijuokėme – smagu, kad sulaukta įvairių reakcijų. Tikrai dėl nieko nėra pikta“, – sakė D. Koncevičius.

Kas nutiko Kauno eglutei?

Paklaustas, ko šiemet galėjo pritrūkti Kauno eglutei, D. Koncevičius sakė, kad nors ši jam pasirodė – labai graži, Vilniaus eglė žibėjo ryškiau.

„Šiais metais Vilniuje mes panaudojame išskirtinai daug šviesos – kartais daugiau nei anksčiau. Turbūt sostinės eglutė tiesiog labiau išryškėjo, tačiau tai nereiškia, kad kažkas kitas kažką padarė blogiau. Visos idėjos – labai puikios ir gražios. Viskas – šaunu“, – džiaugėsi jis.

Pastarosioms mintims pritarė ir Kauno eglutės kūrėja Jolanta Šmidkienė. Išgirdusi, kad šiemet DELFI inicijuotus gražiausios Kalėdų eglutės rinkimus laimėjo Vilnius, ji sakė visiškai dėl to neliūdinti.

„Manau, atėjo metas laimėti ne tik Vilniui, bet ir kitiems miestams. Kaip būtų smagu, jei laimėtų ir mažesnių miestų eglutės. Svarbiausia – ne varžytuvės, o gera nuotaika. Sveikinu Vilnių, džiaugiuosi, nes sostinės eglutė – originali ir kitokia nei visada. Kartu labai noriu padėkoti balsavusiems už Kauno eglutę, bet, yra kaip yra, ir aš galiu tik pasidžiaugti bei palinkėti visiems geros kalėdinės nuotaikos“, – DELFI sakė ji.

Kauno miesto eglutė (Kauno miesto savivaldybės nuotr.)

Išrinko gražiausias

Ketvirtąją vietą DELFI rengtuose gražiausios eglutės rinkimuose užėmė Panevėžio eglė, surinkusi 13 proc. balsų, penktąją – Marijampolės (7 proc. balsų), šeštąją ir septintąją vietas dalinasi Alytaus ir Tauragės eglės, aštuntoji atiteko Telšių eglei, devintąją ir dešimtąją dalinasi Šiauliai ir Utena.

Paskelbus apie gražiausios eglutės konkursą, išpuoštų eglių nuotraukas ėmė siųsti ir mažesnių miestelių gyventojai. Kol kas alternatyviuose mieliausios žaliaskarės rinkimuose laimi Lazdijų eglutė, jau surinkusi 32 proc. balsų. Rinkimų nugalėtoja bus skelbiama trečiadienį.

Lazdijų eglutė (M. Pasiukevičiaus nuotr.)

Savo nuomonę, kuri eglutė – gražiausia, buvo pakviesti išreikšti ir feisbuko vartotojai. Daugiausiai mygtukų „patinka“ paspaudimų (net 18 tūkst.) sulaukė Trakų eglutė.

Dėkojame visiems balsavusiems!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (477)