Išvydę Molėtuose stovinčios eglutės nuotraukas, internautai ir stebėjosi, ir juokėsi, ir neslėpė susižavėjimo. Todėl pasidomėjome, kaip šis šmaikštus kūrinys atsirado Molėtuose ir kas nusprendė „įmesti“ Grinčą į eglutę.

Molėtų kalėdinių eglučių alėjoje stovinti išradinga žaliaskarė – vietinėje dėvėtų drabužių parduotuvėje „Kuistukas kuistukas“ besidarbuojančios Dalios Statauskienės kūrinys. Kūrėja jau ne pirmą kartą stebina internautus įvairiais rankų darbo siuviniais – žaislais, dekoracijomis vaikų šventėms ir kalėdinėmis puošmenomis.

Molėtiškė prisipažįsta, kad eglutę konstravo, siuvo, rišo ir nėrė pati, o darbo buvo be galo daug. Vis dėlto, pastangos buvo sutelktos į gražų tikslą – pradžiuginti molėtiškius pačiu mieliausiu kalėdiniu personažu.

Įdomu tai, kad molėtiškė kūrybai pasitelkia jau panaudotą tekstilę. Audinius, kurie dėvėtų rūbų parduotuvėje pirkėjams pasirodo nepatrauklūs, moteris prikelia antram gyvenimui įspūdinguose siuviniuose ir papuošimuose.
Dalios Statauskienės eglė Molėtuose

„Esu užsikabinusi už tvarumo idėjos. Pernai mečiau sau iššūkį eiti į alėją su tvaria eglute. Na, galvoju, bandysiu vėl molėtiškius nustebinti. Iš komentarų ir reakcijų supratau, kad pavyko“, – džiaugiasi D. Statauskienė.

Nors šiemet eglių įžiebimai miestuose daugiausiai kurstė kalbas apie joms išleidžiamas sumas, kūrėja įsitikinusi, kad šventinį džiaugsmą galima sukurti ir neišlaidaujant.

„Vis noriu įrodyti žmonėms, kad įdomiai pasipuošti galima ir be kosminių investicijų. Tiesiog reikia įdėti darbo ir noro“, – įsitikinusi D. Statauskienė, eglutę su Grinču sukūrusi vien iš įvairių medžiagų likučių.

„Eglutės karkasas iš metalinio tvoros tinklo, kuris liko nuo pernai. Šakos pernykštės – paprašiau feisbuko draugų, kad nemestų į konteinerį, o man atiduotų. Žaisliukai aptraukti medžiagėle iš chalato ir suknios, kurie, aišku, nenauji. Pernai viena mama atidavė daugybę plastikinių burbuliukų iš vaikiško baseinėlio. Grinčo veidukas ir ranka siūti mano pačios“, – kūrybinio proceso paslaptimis dalinasi D. Statauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)