„Keramikos ir žvakių turiu pakankamai, bet čia specialiai atvažiavau skanėstų. „Briedžio“ duonukė, rūkyta mėsytė, lašinukai. Pažiūrėkit, kokie lašiniai – per sprindį. „Rūtų daržo“ džiovinti uogų ir vaisių skanėstai su medumi, ūkyje užauginti daržovių prieskoniai“, – gyrėsi nemažą popierinį maišą pirkinių prisikrovęs gamtos mokslų daktaras Mindaugas Lapelė.

Druskininkietė Janina Šarkuvienė negalėjo atsistebėti Merkinės vaikų rankų darbo atvirukų dailumu: „Kai išgirdau kainą, iškart nepatikėjau – po 50 centų“.

Mugės organizatorė Laisvė Radzevičienė neslėpė pasitenkinimo, kad renginys pavyko ne tik pirkėjų ir pardavėjų skaičiumi, bet ir džiugia šventine nuotaika, kurios buvo gerokai daugiau, negu prieš metus, kai mugę teko rengti dar nesibaigus pandemijai ir slėpti šypsenas po kaukėmis.

„Bandome daryti tradiciją. Pernai jau ta mugė vyko ir šiemet taip pat bandome surinkti dar daugiau iš Merkinės apylinkių ir visos Lietuvos įdomesnių gamintojų. Norisi, kad būtų smagi tradicija su kažkokiais maistais, dovanėlėmis, karšta „Pasaulio puodų“ sriuba, arbatomis. Svarbūs juk ne tik pirkiniai, bet pati proga susitikti, susipažinti, pabūti drauge, pabendrauti, apsilankyti Merkinėje. Kas į žygius išėjo ir po to ateis čia, paskui į Gretos Skaraitienės fotografijų parodos „100 tikrų žmonių portretų” atidarymą Kultūros centre, kad visi diena būtų užpildyta artėjančių švenčių nuotaika“, – sakė L. Radzevičienė.

Solidi porcija karštos sriubos, Vytaro Radzevičiaus išvirtos „iš šabalbonų ir šonkauliukų“, mugėje kainavo 5 eurus, o už 2 eurus buvo galima paragauti „karšto nykštukų gėrimo“.

Aukas „Keturkojo vilčiai“ rinko draugiškas haskio mišrūnas, sulaukęs ne ką mažiau už skanėstų pardavėjus dėmesio. O drožinėtą švilpuką už 9 eurus man pardavęs varėniškis Algirdas Juškevičius dar ir nemokamai paaiškino, kaip juo groti.

„Labai gera mugė, žmonės tokie malonūs, nori bendrauti, pasikalbi su visais – tikra šventinė nuotaika“, – kalbėjo druskininkietis Juozas Šarkus, klampodamas per apsnigtą Rotušės aikštę nešinas savo ir žmonos pirkiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją