Vieniems barzda - vyriškumo įrodymas, kitiems - viešas pareiškimas, tretiems - stiliaus detalė ar moterų magnetas. Kviečiame akis paganyti po išradingų vyrų nuotraukų galeriją.

Barzda formuojama ne pagal madas, o pagal vyriškio charakterį

Lietuvos „Barzdų klubo“ vadovas Valdas Samkus šią akciją vertina teigiamai. Barzdočiaus teigimu, šventinis laikotarpis yra puiki proga pajuokauti.

„Yra žmonių, kurie į tai žiūri su humoru, yra ir nusiteikusių skeptiškai. Aš kalėdinę barzdų dekoravimo akciją vertinu žaismingai. Ir pats esu daręs panašią akciją su gyvomis gėlėmis. Manau, kad šie spalvoti bumbuliukai yra laiku ir vietoje“, - tikino V. Samkus.

Vyras pasakojo, kad lietuvių požiūris į barzdas rimtėja, jie esą turi strategiją kaip barzdą užauginti ir kokią formą išgauti, o ne tik „raganauti su tais plaukais į visas puses“.

Vilniuje ir Kaune daugėja kirpėjų, kurie turi supratimą apie barzdas ir aptarnauja būtent jų turėtojus. Jie net turi po atskirą kambarėlį, kuriame laiko barzdų, ūsų priežiūrai skirtą produkciją. Niša išnaudojama“, - pasakojo V. Samkus.

Paklaustas, ar barzda reikalauja daug dėmesio, vyras pripažino, kad gražiai barzdai reikia ir žinių, ir laiko.

„Jau kurį laiką seku „Beard Baron“, kur pilna patarimų kaip formuoti savo barzdą. Tam reikia ir kaklo liniją nuolatos tvarkyti, ir plaukus reguliariai trumpinti.. Informacijos yra daug. Reikia domėtis ir barzdoms skirta kosmetika, stengiuosi išmėginti Lietuvoje siūlomus brand'us“, - pasakojo V. Samkus, kuriam barzda yra gyvenimo būdas.

„Yra toks posakis, kurį vartojame ir barzdų klube – barzda ne mada, o aistra. Kiek tam skiri laiko, taip ir atrodai. Vis daugiau žmonių supranta, ko nori, ir barzdas formuoja ne pagal mados tendencijas, o pagal savo charakterį, galimybes, ypač, jei dirba griežtą ofisinį darbą, kuriame reikalinga bendrai visiems suprantama estetika“, - reziumavo „Barzdų klubo“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)