Palydėti eglutės iš ryto užsuko ir keli poros kaimynai. „Labai graži, truputį gaila“, – sako netoliese gyvenantis vyras.

„Ji tikrai verta gražiausios vardo“, – žavėjosi kaimynė.

Sujudimo kaltininkai Svetlana ir Igoris neslepia, kad su eglute siejantys ilgamečiai prisiminimai labai šilti, tad ir atsisveikinti nėra lengva, tačiau žinojimas, kad ji bus miesto puošmena, kelia džiugesį.

„Kažkiek pasidžiaugsim, kažkiek paverksim, – sako eglutę auginusi šeima. – Tuščia vieta nebus. Dešimt metų mes ja džiaugiamės, dabar atėjo laikas ja pasidžiaugt visiems klaipėdiečiams, draugams, miesto svečiams.“

Svetlana atvirauja, kad jei ne ši eglutė, jie vargu ar būtų kūrę savo gyvenimą būtent tame name.

„Mes net neieškojome namo, neturėjom tokių planų, ieškojo draugė. Bet pamačiau šitą eglutę internete, paskambinau vyrui, sakau, gal važiuojam pažiūrėt. Tokios antros Dituvoje nemačiau“, – pasakoja Svetlana.

Padėkoti už eglę miestui atvykęs meras Vytautas Grubliauskas, dovanodamas nedidukę eglę, Svetlanai ir Igoriui palinkėjo ilgų gyvenimo metų, kad galėtų užauginti dar vieną tokią pat gražią ir didelę puošmeną.

Ši eglutė, dešimt metų auginta jų pačių ir dar iki atsikraustant apie dešimtmetį puoselėta kitų žmonių, anot „Klaipėdos želdinių“ vadovo Gedimino Valašino, nėra pati didžiausia ar sunkiausia, tačiau pirmą kartą atvežama į miestą iš atokesnės vietos. Prieš porą metų eglutės keliavo iš Klaipėdos miesto pakraščio.

„Eglutė – maždaug vienuolikos metrų, sveria toną ir tris šimtus, šiek tiek lengvesnė nei pernai. Ketvirtas kartas, tačiau nerimas vis tiek yra, labai gerai, kad nelyja“, – sako dovanotas eglutes į Klaipėdos Teatro aikštę kelionei kasmet ruošiantis G. Valašinas.

Per dvidešimt kilometrų įveikusią eglutę lydi policijos ekipažas. Saugiai atvežta penktadienį iškart statoma į paruoštą vietą, kur jau po savaitės įvyks šventinė įžiebimo ceremonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)