„Kaip visada, stebime kelis skirtingus meteorologinius šaltinius ir – kaip visada – ruošiamės reaguoti į blogiausią scenarijų. Kai kurių sinoptikų prognozės rodo, kad šiandien apie 12–13 val. Vilniuje prasidės snygis, kuris su pasibangavimais tęsis iki sekmadienio pietų.

Kiti praneša apie galimą plikledį (kas jau savaime patenka į pavojingų meteorologinių reiškinių kategoriją)“, – feisbuke rašė įmonės „Grinda“ atstovai.

Jie pateikė ir konkrečius veiksmus, kurių imsis.

„Ruošiamės intensyviam savaitgaliui. Jau dabar sunkvežimių bunkerius užpildome druska, bakus – druskos tirpalu. Mažesnio intensyvumo gatvėse dirbantys barstytuvai pasiruošia smėlio atsargas.

Startuojame su prevenciniu barstymu: kai sninga ant jau pabarstytos gatvės, sniegas pradeda tirpti vos pasiekęs jos paviršių. Priklausomai nuo snygio intensyvumo, barstymus reguliariai kartosime. Jei sniego bus daug – valysime verstuvais.

Išskirstome sunkvežimius į atraminius punktus. Pagrindinės bazės, žinoma, lieka Vilkpėdėje, Viršuliškėse ir Naujojoje Vilniuje, tačiau taip pat turime galimybę budėjimui naudotis savo pastatais Žaliųjų ežerų gatvėje bei Vaidotuose.

Prioritetizuojame gatves. Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje yra apie 2000 gatvių, tik dalį jų – 1707 – prižiūri savivaldybė, už kitų priežiūrą atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija, gyventojų ir sodininkų bendrijos, nekilnojamojo turto plėtotojai, kiti juridiniai ar fiziniai asmenys.

Sningant pirmiausia valomos ir barstomos 580 gatvių, kuriomis vyksta viešojo transporto eismas, tik vėliau valomos 1127 aptarnaujančios ir pagalbinės miesto gatvės“, – vardijo „Grinda“ atstovai.

„Situaciją atidžiai stebime. Būkite pasiruošę, kad vakarinėse transporto spūstyse užtruksite ilgiau nei vakar“, – informavo „Grinda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją