Pasirodžiusios nuotraukos socialiniuose tinkluose, iš Grigiškių eglutės įžiebimo šventės sulaukė daugybės reakcijų, o miesto gyventojai komentavo, jog tai yra gražiausia eglutė bei įžiebimo šventė, kurią kada nors matė Grigiškėse.

„Super! Kiek gyvenu Grigiškėse, dar tokios šventės, taip gražiai papuoštos eglės, nebuvo", – komentavo Grigiškių gyventoja.

Kaip pasakoja miesto seniūnė Donata Česūnaitė Lukašenkovienė, prie šių metų Kalėdinių renginių ciklo organizavimo prisidėjo visos seniūnijoje veiklą vykdančios įstaigos, kurios siūlė ne tik įžiebimo šventės programos akcentus, bet ir prisiėmė lyderystę įgyvendinant visą mėnesį truksiančias iniciatyvas ir veiklas visoje seniūnijoje.

Eglės įžiebimo šventės metu grigiškiečius džiugino ugnies studijos „Liepsnose“ programa, taip pat kiekvienas galėjo apžiūrėti Grigiškių vaikų dienos centro „Grijos vaikai“ sukurtą meninę švytinčią „Prakartėlės“ instaliaciją su Dovydo žvaigžde, įsiamžinti bendruomenės šypsenų fotosesijoje su Kalėdų seneliu, įspūdingo dydžio baltosiomis meškomis ir „Robotu Transformeriu". Taip pat šventės dalyviai džiaugėsi Vilniaus apskrities policijos bendruomenės pareigūnų paruošta staigmena – policijos bičiulo Amsio dalyvavimu renginyje.

Grigiškėse kiekvieną dieną kažkas vyksta

Šiais metais pradėjusi eiti Grigiškių seniūnės pareigas Donata Česūnaitė Lukašenkovienė pasidalino, jog šiemet šventės jai yra itin svarbios, todėl su komanda stengėsi suburti kuo daugiau miesto gyventojų ir palaikyti grigiškiečių kūrybines idėjas.

"Šiemet išskirtinai gražiai pasipuošė vaikų lopšelio – darželio „Pelėdžiukas“ lauko erdvė, kuri kviečia visus trumpam stabtelti prie užburiančios Kalėdinių žibintų alėjos, Vokės bendruomenės ir Grigiškių bibliotekos iniciatyva „Raudonstogėje“ veikia Kalėdų senelio paštas, savaitgaliais vyks Kalėdų senelio ekspedicijos per Grigiškes, naujai renovuotoje krepšinio aikštelėje vyks visuotinas nykštukų susitikimas – muzikinė mankšta, neįgaliųjų draugija netrukus įžiebs savo rankų šiluma sukurtų meninių darbų instaliaciją „Gyvybės medis“, šį savaitgalį Grigiškių bendruomenės „Grija“ iniciatyva fotomenininkai Ieva Ciesiūnaitė ir Edvinas Danielius Ivanovas kvies bendruomenę aplankyti virtualią fotografijų parodą.

Kalėdinių staigmenų bendruomenei ruošia jaunimo erdvė „Mes patys“ ir Grigiškių meno mokykla. Nuo gruodžio 4 d. Grigiškėse kiekvieną dieną kažkas, kažkur vyksta, sklinda Kalėdinė nuotaika, tai be galo džiuginantis ir visus suartinantis laikotarpis visiems ne tik čia gyvenantiems, bet ir miesto svečiams. Šiemet organizuojamų iniciatyvų tikslas – siekti, kad daugelis veiklų „paliestų“ kiekvieną seniūnijos gyventoją, dovanojant nepaprastai džiugias Kalėdines emocijas Grigiškėse", kalbėjo miesto seniūnė.

Delfi kviečia dalyvauti kalėdiniame konkurse. Dalinkitės, kaip pasipuošė jūsų miestas, gatvė, namas ir laimėkite daug vertingų prizų. Konkurso nuorodą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)