13 metų pagrindinę Kauno Kalėdų eglę puošiančios menininkės Jolantos Šmidtienės komanda atliko darbą, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodė neįmanomas.

Sugebėta per itin trumpą laiką atkurti gaisro nuniokotą Kauno puošmeną, o jau sekmadienio vakarą eglė tapo tokia pat žavinga, kaip per jos įžiebimo šventę.

Naktį iš praėjusio penktadienio į šeštadienį piktavaliui degiu skysčius apliejus bei padegus Kauno eglę labiausiai nukentėjo šalia miesto Rotušės esanti jos dalis. Policijos pareigūnai itin operatyviai sulaikė automobiliu sprukusį 38 metų įtariamąjį, dėl kilusių abejonių jo veiksmais šis žmogus buvo nugabentas į specifinės paskirties gydymo įstaigą bei perduotas medikų žinion.

Šeštadienį į nelaimės vietą atvykę Kauno savivaldybės atstovai baiminosi, jog šventinės miesto puošmenos atkūrimas gali trukti ilgai. Ypač nuogąstauta, kaip pavyks sutvarkyti ugnies sunaikintą elektros instaliaciją, tiekiančią elektros energiją tūkstančiams mažų lempučių.

Tačiau įvyko mažas stebuklas. Jau šeštadienio popietę eglės dekoracijos švietė, o likus porai valandų iki vidurnakčio girliandomis buvo uždengta ir ugnies paliesta eglės dalis. Prieš tai buvo pašalintos apdegusios eglišakės ir pakeistos naujomis.

Kauno Kalėdų eglės kūrėja J. Šmidtienė portalui „Delfi“ minėjo, kad buvo atliktas išties titaniškas darbas, jos komandos nariai dvi paras dirbo nebeik be miego, nusnūsdami gal tik po dvi valandas.

„Padarėme tai, kas atrodė neįmanoma. Sutvarkyti pažeistą elektrinę dalį buvo labai sudėtinga, bet mums pavyko“, – džiaugėsi J. Šmidtienė.

Pasak menininkės, šeštadienį naujomis eglišakėmis uždengus ugnies sunaikintą vietą ir ją papuošus girliandomis, montuoti kiti dekoro elementai – šviečiančios smilgos ir šiųmetės Kauno eglės akcentu tapę margaspalviai drugiai. Juos teko gaminti iš naujo, plastiko plėvelę pjaustant lazeriu.

J. Šmidtienė teigė, kad visus darbus planuojama baigti jau sekmadienio vakarą. Pirmadienį beliks pritvirtinti tik kelis didžiuosius drugius ir eglė vėl bus tokia pat žavi, kaip ir jos įžiebimo dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)