„Žmona dar dvejojo – į Druskininkus ar Palangą, bet balsuojant nulėmė vaikų nuomonė. Nesigailim. Galbūt, kai sūnūs užaugs, klimatas jau bus taip pasikeitęs, kad sniego per Kalėdas reikės į Šiaurę keliauti ieškoti, tai visada prisimins šitas mūsų šeimos baltas Kalėdas Druskininkuose“, – sakė Druskininkų centre, prie Kalėdų eglės kalbintas vilnietis Adomas.

Ne tik jo šeima krykštavo iš džiaugsmo krintant snaigėms, mojavo pravažiuojančiam Kalėdų traukinukui ir fotografavosi prie kiekvienos įmantriai įrengtos instaliacijos Kalėdinių eglučių parke.

„Žmonių galėtų būti ir daugiau, bet vis ne karantinas, kažką suprekiausim. Svarbiausia, kad visi puikiai nusiteikę. Dieną buvo žvarbokas vėjas, vos ištvėriau, o dabar nurimo ir tos snaigės pačiu laiku pasirodė“, – tiesė pirštinėtą ranką gaudydama lėtai plevenančią didelę spindinčią sniego žvaigždę užkandžių pardavėja.

Kalėdos Druskininkuose

Ikipandeminiais laikais didžiąją žiemos švenčių laikotarpio Druskininkų svečių dalį sudarė poilsiautojai iš Rusijos ir Baltarusijos, o dabar kurortui tenka tenkintis savaitgaliais čia suvažiuojančiais lietuviais. Užtat kai kurie Pirmąją Kalėdų dieną gatvėje kalbinti praeiviai sakė radę vietų Druskininkų viešbučiuose vos ne paskutinę minutę.

Kalėdos Druskininkuose

Nebaido svečių šiemet ir skanėstų bei karštų gėrimų kainos Pramogų aikštės kalėdinio miestelio mugėje. Kavos ten galima išgerti už 1,40 euro, šokoladinio gėrimo arba kvepiančios šaltalankių arbatos – 1,50 euro. Maža porcija šiltų spurgų kainuoja 2,50 euro, didelė – 3,50.

„Neperpildytas kurortas turi savų privalumų. Prie lynų keltuvo per Nemuną nereikėjo laukti eilėje, o dabar dar į Kalėdų traukinuką tikimės tilpti – mačiau, kad nuvažiavo nepilnas. Bet svarbiausia, kad vaikai prie eglės sutiko Kalėdų senelį. Tik to iki pilnos laimės jiems trūko“, – kalbėjo kaunietė Adelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)