„Bėda. Norisi kad būtų kuo geriau, bet rezultatas apgailėtinas. GĖDA prieš visą Lietuvą. Prie ko tos sporto figūros jei eglutė visuomet asocijuojasi SU KALĖDOMIS?“, – po eglutės nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“ komentuoja Jonas.

„Jeigu bus baisiausios eglutės rinkimai, mes laimėjome! Bent ir mes turim kuo pasirodyti, Vilniaus eglė – išties gražiausia, Kauno eglė – originaliausia, Alytaus – baisiausia, tai irgi titulas“, – reziumuoja kitas alytiškis Martynas.
Alytaus Kalėdų eglė

Alytaus savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė DELFI sako, kad didelio pasirinkimo jie neturėjo, nes Alytų Kalėdoms papuošti norėjo vos vienas dalyvis.

„Pas mus buvo pirkimo konkursas, dalyvavo vienas dalyvis. Tai teko iš jo ir rinktis, tiesiog nebuvo jokio kito pasirinkimo. Konkursą laimėjo įmonės UAB „Adam decolight“ ir UAB „Ordo“ jungtinėje veikloje“, – sako P. Raškauskienė.

Eglutės, taip pat medžių ir trijų miesto fontanų puošimas Alytui atsiėjo 27 297 eur. P. Raškauskienė sakė neskubanti kritikuoti pagrindinės miesto eglės ir kol kas dar laukia galutinio rezultato: „Tikimės, kad dar bus geriau.“

Paklausta, kodėl eglutė šiemet apkabinėta skrituliais, kurie panašūs į olimpinius žiedus, P. Raškauskienė paaiškino, kad šiemet miestas puošėsi sportine tematika.

„Na, o jie taip suprato sportinę temą. Iš tikrųjų nebuvo užduota, nei kad būtų dirbtinė ar dar kokia Eglutė. Tiesiog buvo objektai, kuriuos reikėjo papuošti“, – sako P. Raškauskienė.

Vos ne kasmet Lietuvoje atsiranda miestas, kuris su savo Kalėdine egle sukelia žmonių juoką ir pasipiktinimą.

Panevėžio miesto Kalėdų eglutė

Praėjusiais metais tai buvo Šiauliai, o 2013 m. visur skambėjo Panevėžio eglė.

Šiauliuose įžiebta eglė

Pastebėjote pamirštą eglutę, jaudinatės, kad jūsų mieste ar miestelyje nejuntama kalėdinė nuotaika?Kviečiame dalytis nuotraukomis ir kartu atkreipti dėmesį, kad gyventojai ir miesto vadovai nepamirštų tinkamai pasiruošti svarbiausiai žiemos šventei!

Nuotraukas su aprašais galite siųsti el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eglė“ arba spausdami pilką mygtuką čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)