TV3 žiniasklaidos grupės žurnalistas Mindaugas Vasiliauskas pasidomėjo, kaip iš tiesų buvo sudarytas reitingas ir kaip pavyko taip greitai išrinkti gražiausias iš beveik dviejų dešimčių Europos miestų eglių.

Svetainė savo atsakyme pripažino, kad dėl pandemijos daugelis turizmo ekspertų dirba savo šalyse, tad „per trumpą laiką buvo sudėtinga tiksliai surinkti duomenis“.

„Šiais metais keliautojai už Vilnių balsavo remdamiesi ankstesnių dvejų metų Vilniaus eglės versija“, – žurnalistui komentavo tinklaraštis.

Europeanbestdestinations.com (EBD) yra europinė organizacija, kurios būstinė įsikūrusi Briuselyje. EBD sukurta siekiant skatinti kultūrinį ir turistinį gyvenimą Europoje. Ši organizacija nuo 2009-ųjų bendradarbiauja su pagrindiniais Europos turizmo informacijos centrais. Portalas vienija daugiau nei 4 milijonus keliautojų, tūkstančius sekėjų Facebook, Twitter, Google+ bei Pinterest socialinėse paskyrose, o spaudos aprėptis siekia 60 milijonų eurų.

Iš viso sąraše įvertintos 19-os Europos miestų eglės. Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Bazelis (Šveicarija), Tbilisis (Sakartvelas), Kelnas (Vokietija), Kijevas (Ukraina), Roma (Italija), Varšuva (Lenkija), Viena (Austrija).

Primename, pernai Katedros aikštę puošusi šachmatų motyvais tviskanti žaliaskarė sulaukė išskirtinio užsienio žiniasklaidos dėmesio. BBC interneto puslapio „Newsround“ straipsnyje apie įspūdingiausias egles, Vilniaus šachmatų karalienė buvo paminėta pirmoji.

Taip pat pasigrožėti išskirtine egle kvietė JAV televizijos kanalas „The Fox” bei didžiausia Kinijos žiniasklaidos organizacija „Xinhua“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)