„Pagaliau ir mūsų miestas turi išskirtinę kalėdinę eglę – negėda prie jos atsivesti draugus ir nusifotografuoti patiems“, – gruodžio 7-osios vakarą, įžiebiant artėjančių švenčių simbolį, kalbėjo prie Kultūros centro gausiai susirinkę šilališkiai.

Daugelį metų žemaičiai savo Kalėdų eglę kritikavo: ant sukrypusio karkaso sukrautos ir morališkai pasenusiais žaisliukais apkabinėtos šakos nei vaikams, nei suaugusiems nedarė jokio įspūdžio. Vasaros viduryje pradėjusi dirbti naujoji Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė nusprendė, kad ir karkasas, ir sutrūkinėjusios elektrinės girliandos nebeturi jokios vertės, todėl buvo priimtas sprendimas skelbti konkursą pagrindinei miesto kalėdinei eglutei papuošti. Jį laimėjo Vilniaus rajone registruota bendrovė „Lumidėja“.
Šilalės miesto eglė 2018
Kadangi Kalėdų eglės dekoravimui pradėta ruoštis tik baigiantis vasarai, savivaldybė savo pageidavimų reikšti negalėjo – teko pasikliauti dekoruotojų skoniu. Bet rezultatu niekas nenusivylė: 12 metrų aukščio žaliaskarė tikrai įspūdinga.

Pagrindinės miesto eglės ir švenčių vietos Šilalės miesto seniūnija nusprendė nekeisti – žaliaskarė gražuolė iškilo prie Kultūros centro.

Bendrovės „Lumidėja“ dizaineriai 12 metų aukščio medį suformavo iš tikrų eglės šakų ir papuošė gėlių motyvų girliandomis. Jos simbolizuoja besiskverbiančius gyvybės ir gerumo daigus, gimimo stebuklą. Aukštyn kylančios šviečiančios augalų šakelės „užprogramuoja“ miestui augimą, klestėjimą, kilimą į naujas aukštumas.

Įsižiebus elektrinėms Kalėdų eglės girliandoms, nušvito ir Kalėdų senelio namelio langai – šventiniai personažai kvietė vaikus rašyti laiškus Kalėdų seneliui, išsakyti jam slapčiausius savo norus. Visą šventinį laikotarpį namelyje vyks kalėdinės edukacijos: bus galima pasimokyti gaminti žaisliukus eglutei, pinti šiaudų sodus. Vaikai klausysis pasakų, susitiks su Kalėdų seneliu.

Antroji miesto eglė šiemet nušvito Simono Gaudėšiaus gimnazijos kieme. Ją Šilalei padovanojo naują prekybos centrą su modernia autobusų stotimi prieš pat šventes atidariusi „Norfa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)