Žaliaskarės ir renginio vietą pakoregavo prasidėję Laisvės aikštės rekonstrukcijos darbai ir jie vyks arčiau Aleksandro paminklo, Senvagėje.

Šventė nebus prastesnė

Tačiau, kaip naujienų portalui JP teigė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Žibutė Gaivenienė, šventė nebus prastesnė nei buvo pernai, užpernai.

„Stengėmės, kad šventė būtų šauni ir jauki. Juk Kalėdos. Todėl visi renginiai vyks miesto centrinėje dalyje. Tik gal daugiau priartėsime prie Panevėžio įkūrėjo Aleksandro paminklo ir pačios gražiausios miesto dalies – Senvagės. Manau, kad vietos pakeitimas šventės nesugadins“, – įsitikinusi Ž. Gaivenienė.

Teks galvoti norą

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja pasakojo, kad šios Kalėdos atsinaujinančiame Panevėžyje bus su inovacijų ženklu – mieste spindės moderni, šiuolaikiška eglė ir dekoracijos.

„Viešųjų pirkimų konkursą Kalėdų puošmenoms įrengti laimėjo bendrovė „Lumidėja“ ir ji stengsis, kad šventė būtų išraiškinga, suteikianti vietos susikaupimui, nuotaikai ir dvasingumui išreikšti. Miestą papuoš origami gervės, o japonų legendą liudija, kad žmogus, kuris išlanksto tūkstantį origami gervių, gali sugalvoti vieną norą, kuris būtinai išsipildys. Tai laimės simbolis ir panevėžiečiai galės mintyse dėlioti savo norus, kurie gali ir išsipildyti“, – pasakojo kone apie pagrindinį Kalėdų puošybos elementą Ž. Gaivenienė ir teigė, kad šie netradiciniai sprendiniai turėtų pabrėžti Panevėžio išskirtinumą, technologinį pažangumą.

Neapsieis be išmaniųjų technologijų

„Be to, – tęsė toliau Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, – inovatyvaus miesto temą sustiprins interaktyvi programa „Pakuždėk norą“. Tai leis panevėžiečiams ir miesto svečiams prisiliesti prie išmaniųjų technologijų, patirti kitokių pojūčių, įsitraukti į kalėdinio miesto vyksmą. Tiesiog reikės pakuždėti norą ir išpuošta eglutė sužibės smarkiau.“

Eglės puošyba – paslaptis

Pasiteiravus, koks bus pats svarbiausias Kalėdų akcentas – eglė, Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja išliko paslaptinga.

„Nesinori atskleisti visų puošybos detalių. Juk turi likti paslapčių. Todėl, kaip bus išpuošta žaliaskarė, nepasakosiu. Svarbu, kad eglė bus ir jos puošybos elementai nustebins panevėžiečius“, – pasakojo Ž. Gaivenienė ir tęsė:

„Eglės įžiebimo ceremonija vyks lapkričio 29 dieną 18 val. Jau tapo tradicija, kad eglė įžiebiama paskutinį lapkričio penktadienį. Tik nuspręsta pačią eglę, pagal panevėžiečių siūlymą, įžiebti renginio pradžioje, o vėliau jau vyks koncertai. Jame dalyvaus Jurijus Veklenko, panevėžietis Leon Somov ir kiti. Beje, visi šventiniai renginiai prasidės prieš eglės įžiebimo ceremoniją. Vyks mugė, nykštukų kūrybinės dirbtuvės ir kiti smagus priešventiniai užsėmimai.“

Dekoruos miestą

Administracijos direktoriaus pavaduotoja vardijo, kokios gatvės bus išpuoštos.

„Dekoracijomis bus puošiama Laisvės aikštė, Vilniaus g. (nuo J. Basanavičiaus iki Klaipėdos g.), Respublikos g. (nuo Vasario 16-osios iki P. Puzino g.) su tiltu, Elektros g., Vasario 16-osios g. (iki A. Smetonos g.), Savanorių a. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), Ukmergės g. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), J. Basanavičiaus g. (nuo Vilniaus iki A. Jakšto g.) su tiltu. Norisi, kad miestas švytėtų ir džiugintų visus panevėžiečius“, – sakė Ž. Gaivenienė ir priminė, kad kalėdinė miesto puošyba kainuos 112,6 tūkst. eurų, o iš jų eglės dekoravimui atiteks 52,6 tūkst. eurų.