Eglės įžiebimo renginyje dalyvavo įvairių šalių ambasadų atstovai, kurie sveikino susirinkusius ir linkėjo gražių švenčių. Koncertą dovanojo ir Neringa Čereškevičienė su „Tele bim-bam“ kolektyvu.

Taip pat visą dieną vyko ir Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti moteris iš Lietuvos ir užsienio diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų, mugę organizuoja jau 15-tąjį kartą.

Mugės metu geriems darbams susivienijo net 30 diplomatinių atstovybių ir 5 tarptautinių mokyklų Lietuvoje atstovai, kurie vilniečiams ir miesto svečiams pristatė savo šalių Kalėdų tradicijas, rankų darbo gaminius.

Vaikai turėjo galimybę susitikti su Kalėdų Seneliu iš Laplandijos. O į Rotušės aikštę, kaip ir kasmet, įvairiais kvapais viliojo maisto mugė, kurioje tradiciniais savo šalių patiekalais vaišino Čekijos, Gruzijos, Vokietijos, Indijos, Airijos, Japonijos, Rusijos ir Ukrainos atstovai. Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos bus aukojamos likimo nuskriaustiesiems.

Sugrįžta Kalėdų miestelis

Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje įsikurs pirmadienį, gruodžio 4 dieną. Šiais metais karšto vyno, arbatos ir meduolių bus galima įsigyti ne palapinėse ar mediniuose nameliuose, o specialiai Kalėdų mugei pastatytuose stikliniuose kupoluose.

„Toks Kalėdų miestelio formatas yra formuojamas greičiausiai pirmą kartą – iš viso bus dešimt stiklinių kupolų, kuriuose įsikurs prekybininkai“, – apie Rotušės kalėdinį miestelį praeitą savaitę pasakojo projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis.

Pernai ir užpernai šventinio miestelio Rotušės aikštėje nebuvo – prie antrosios Vilniaus eglės buvo rengiamos tik Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl noro visus prekybininkus ir lankytojus suburti į vieną – Katedros aikštės turgelį.

„Katedros aikštėje 2016 metais eglutės meninis išpildymas buvo glaudžiai susijęs su pačiu miesteliu, kuris buvo apgaubtas po milžiniška lempučių girliandų skraiste. Aš manau, kad dabar Vilnius yra pasirengęs antrai Kalėdų miestelio erdvei ir tikiu, kad regione diktuos kalėdinių sprendimų tendencijas“, – aiškino P. Jurgutis.

Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje veiks iki sausio 7 d.

DELFI primena, kad pernai eglutė rotušėje buvo neįprasta – tai erdvinė šviečianti 10 metrų aukščio kompozicija, į kurią buvo integruota gyva žalia eglė. Be to, lankytojai į eglutės vidų galėjo ir užeiti. Pernai ryški metalinė konstrukcija suspindo raudona, geltona, balta spalvomis, o bene ryškiausiais žaliaskarės akcentais tapo raudonos spalvos papuošimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)