Šiais metais sostinėje kalėdinę nuotaiką kurs ir keleivius šventiniu maršrutu veš raudonas traukinukas, kuris primins laikus, kai per didžiąsias šventes iš darbų ir universitetų traukiniais buvo grįžtama namo. Šiųmetis Kalėdų traukinukas yra klasikinio dizaino, vagonų vidus iškaltas tiko mediena, yra dideli langai, o patį traukinuką puošia tikrų tikriausias varpas.

Renginyje, kurio pabaigoje į gatves išvažiavo Kalėdų traukinukas, dalyvavo Vilniaus meras Remigijus Šimašius, DELFI direktorius Vytautas Benokraitis ir „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

„Sveiki vaikai, sveiki ir tie, kurie jau užaugo. Sveikinu visus su artėjančiomis šventėmis. Dėkoju DELFI ir „Maximai“, kad prisidėjo prie vieno svarbiausių akcentų – traukinuko Vilniaus mieste“, – sakė sostinės meras R. Šimašius ir pakvietė džiaugtis šventėmis kartu.

Netrukus visi renginio dalyviai perkirpo atidarymo juostelę, palinkėjo gero kelio ir pakvietė į pirmąją kelionę, kurios metu traukinuką vairuos Dakaro ralio lenktynininkas Antanas Juknevičius.

Traukinuku galės keliauti daugiau žmonių

Į traukinuką bus galima įsėsti jo pagrindinėje kalėdinėmis dekoracijomis išpuoštoje stotelėje, kuri įsikūrė prieš pat Katedrą, šalia Odminių skvero, Šventaragio g. 1. Arba tarpinėse – Rotušės ir V. Kudirkos aikštėse esančiose – stotelėse.

Pagrindinėje maršruto pradžios ir pabaigos stotelėje traukinuko keleivių šiais metais laukia naujovė – stotelėje įmontuotame interaktyviame ekrane galima stebėti, kuriame tiksliai taške realiu laiku yra traukinukas. Čia pat matomas ir traukinuko išvykimo tvarkaraštis. Išmaniąją stotelę vilniečiams dovanoja kompanija JC Decaux.

Dviejų vagonų traukinuke šiais metais galės keliauti dešimčia žmonių daugiau nei pernai – vienu metu Kalėdų traukinukas galės vežti 44 keleivius (neskaitant mažylių iki 7 metų, kurie kelionės metu sėdi tėvams ant kelių).

Kursuos iki sausio 7 dienos

Bilieto kaina išlieka tokia pati kaip ir pernai, ši pramoga žmogui kainuos 2 eurus. Visi traukinuko keleiviai gaus bilietą–atviruką, kuris bus pažymėtas specialia atributika, o ant jo dedamas antspaudas taps liudijimu, kad Kalėdų traukinuku jau keliauta. Šį atributą galima įsigyti įlipus į traukinuką. Tiesa, vaikams iki 7 metų, kurie sėdės suaugusiems ant kelių, atskiro bilieto pirkti nereikės.

Traukinukas Vilniaus gatvėmis kursuos iki pat sausio 7 dienos imtinai. Pirmadieniais–ketvirtadieniais jis važiuos nuo 12.00 val. iki 21.00 val., o penktadieniais–sekmadieniais – nuo 11.00 val. iki 22.00 val. Šventinį maršrutą traukinukas apkeliauja maždaug per 30 minučių.

Šiais metais šventiškai nusiteikusius traukinuko keleivius stengsis įamžinti DELFI fotografai, todėl gražiausias kelionių akimirkas ir save jose Kalėdų traukinuko keleiviai galės rasti ir pagrindiniame naujienų portale.

Detalų traukinuko maršrutą galite rasti ČIA.

Džiaugiasi, kad kuria geras emocijas

Mažųjų sostinės gyventojų ir svečių taip mylimą traukinuką šiais metais Vilniui ir vėl dovanoja DELFI, prekybos tinklas „Maxima“ ir Vilniaus savivaldybė. Traukinukas į Vilniaus gatves išlydėtas Katedros aikštėje surengtoje ceremonijoje. Traukinuko kursavimo startą perkirpę raudoną juostą paskelbė DELFI direktorius Vytautas Benokraitis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

„Kalėdų laikotarpis yra vienas gražiausių metuose, todėl mums ypač džiugu, kad jau trečius metus galime inicijuoti šią pramogą ir prisidėti prie ypatingos, šventiškos ir jaukios aplinkos kūrimo mieste. Labai vertiname mūsų partnerių indėlį įgyvendinant Kalėdų traukinuko Vilniuje idėją. Matome, kiek daug gerų emocijų pasivažinėjimas traukinuku suteikia vaikams ir jų tėveliams, ir tikime, kad tai užkrečia visus miesto gyventojus bei svečius. O ko gi daugiau reikia įsimintinoms šventėms?“ – retoriškai klausė V. Benokraitis.

Tuo tarpu K. Meidė pasidžiaugė, kad kalėdinė kampanija peržengia prekybos centrų ribas ir persikelia į Vilniaus gatves: „Mums, lietuviškam prekybos tinklui, labai svarbu būti naudinga visuomenės dalimi. Todėl džiaugiamės, kad kalėdinė „Maximos“ kampanija „Kalėdų Kalėdos“ iš parduotuvių persikelia į šventiškiausias miesto erdves ir jau antrus metus iš eilės vilniečiams bei miesto svečiams kartu su DELFI ir Vilniaus miesto savivaldybe galime padovanoti tokią šventišką pramogą“.

DELFI primena, kad praėjusiais metais keleivius šventiniu maršrutu vežiojo auksaspalvis traukinukas. Šventinis traukinukas vilniečiams ir miesto svečiams jau tapo neatsiejama Kalėdų dalimi. Kai 2015 metais buvo nuspręsta šios pramogos atsisakyti, kilo didelis sostinės gyventojų pasipiktinimas. Į jį sureagavo DELFI ir kartu su partneriais į miesto gatves grąžino šią pamėgtą pramogą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)