aA
Artėjančių švenčių laukimą galime matyti ne tik miestų ir miestelių pagrindinėse aikštėse, bet ir jas supančių kavinių ir parduotuvių vitrinose. Vilniuje, Vokiečių gatvėje, ne pirmus metus praeivių dėmesį atkreipia restorano „Sugamour“ dekoracijos – didelį susidomėjimą galima „išmatuoti“ vien pažiūrėjus į socialiniuose tinkluose talpinamas nuotraukas su restorano vardo grotažyme, kurios plūsta kasdien.
Restorano "Sugamour" kalėdinės dekoracijos

Petruškevičius dėkingiausias raudonai spalvai

Artėjant Kalėdoms, Vilniaus gatvės ir gatvelės sužiba visomis kalėdinių lempučių spalvomis, o tamsūs žiemos vakarai čia gerokai „pralinksmėja“ nuo kiekvienoje vitrinoje mirgančių dekoracijų. Viena iš fotogeniškiausių kalėdinių vietų miesto gyventojai ir svečiai pasirinko restoraną „Sugamour“, kuris kasmet vis kitaip pasipuošia šventėms. Kodėl taip galima sakyti? Pamėginkite instagrame paieškoti nuotraukų su grotažyme #sugamour ir viskas taps aišku.

O kaip ir kieno rankomis gimsta šios dekoracijos? „Sugamour“ darbuotojai paaiškina, kad kalėdinę nuotaiką jų vitrinai sukuria floristas ir „Flower Couture by Mantas Petruskevicius“ įkūrėjas Mantas Petruškevičius.

Pirmiausia ši vitrina prikausto dėmesį savo drąsia, ryškia raudona spalva. Pats dekoracijų kūrėjas teigia, kad šiemet dėl jos iš proto eina visas pasaulis – raudoną galima pavadinti šių metų tendencija, kurią jis pajautė prieš daugiau nei metus ir perėmė kurdamas dekoracijas Vokiečių gatvėje esančiam restoranui.

„Visa mano puošyba, net ir vestuvių ir kitų renginių dekoras, paskutiniu metu prisipildė užburiančiai raudonos spalvos. Norėjau jos įnešti ir į Vokiečių gatvę – turbūt toks drąsus ir iššaukiantis pastatas joje atsiranda pirmą kartą“, – nusijuokia M. Petruškevičius.

Siekė sukurti šiltos, šeimai skirtos šventės įspūdį

Floristas savo įkvėpimo šaltiniu vadina Londoną ir Paryžių. Anot jo, raudonos spalvos banga kaip tik iš šių miestų ir kilo. Vis dėlto, raudona spalva – tai ne vienintelis dalykas, be kurio M. Petruškevičius neįsivaizduoja kalėdinių dekoracijų.

„Jose turi atsispindėti tai, kad Kalėdos – šilta, šeimai skirta šventė. Dekoracijose turi matytis namų jaukumas, turi susikurti įspūdis, kad ši vieta yra kuo arčiau namų. Todėl naudoju labai daug gyvų eglių šakų, kaspinų, meškinų, visokių porcelianinių puodelių, dekoracijose atsiranda net ir stalo įrankiai, kėdės. Man norisi perteikti šiltą, ne komercinę namų aplinką“, – aiškina M. Petruškevičius.

Galima sakyti, kad dekoracijos pastatą pakeitė neatpažįstamai. „Visiškai performavau visą pastatą“, – sako kūrėjas.

Restorano "Sugamour" kalėdinės dekoracijos
Restorano "Sugamour" kalėdinės dekoracijos
© Darius Jakubauskas

„Pastatas anksčiau buvo niūrokas. Aišku, taip yra dėl to, nes jis priklauso tam tikram laikmečiui. Dabar restorano fasadas visus stebina. Manau, tai didelis pliusas, nes šiais laikais žmones sunku kažkuo nustebinti“, – pastebi M. Petruškevičius.

Kai kurios dekoracijos gimė per naktį

Kiek laiko užtrunka sukurti tokį įvaizdį? Anot floristo, apie mėnesį laiko vyko spalvų rinkimas, dizaino derinimas, kol iki galo išvystyta dabartinė idėja.

„Iš tiesų, dekoracijos šiandien atrodo dar geriau, nei pirminiame brėžinyje. Dėl jo dar ilgai dvejojau – būna, kad pačiame darbo procese dar kažkas keičiasi, pasipildo. Iš pradžių neplanavau ant fasado dėti briedžių su ragais, bet darbo eigoje užsimaniau tų galvų. Jas man pagamino per naktį“, – darbo užkulisius atskleidžia M. Petruškevičius.

Dekoracijų kūrėjas pastebi, kad žmones papuošimai išties nustebino – tai įrodo gausybė nuotraukų instagrame, kuriose galima matyti prie restorano pozuojančius žmones.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prieštaringa apklausa: įvardija didžiausią šalies priešą, nori jį bausti ir draugauti (407)

Kurią valstybę lietuviai įvardija kaip draugiškiausią, o kurią - kaip priešiškiausią? Koks...

„Vaučerių“ sistema: teks gerai paieškoti, kur bus galima jais atsiskaityti (131)

Žemės ūkio ministerijos paruoštame elektroninių kuponų įstatymo projekte numatyta, kad...

„Revolut” vadovo atviras laiškas: istorija apie mus kuriama klaidingais teiginiais ir nesusijusiais faktais (17)

„ Revolut ” duomenų serverius turi tik Europos Sąjungoje ir Jungtinėje Karalystėje , tik...

Nelaimė Šiauliuose: nuo gripo komplikacijų mirė moteris (2)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro ( ULAC ) duomenimis, nuo gripo Šiauliuose mirė moteris. Tai...

Buvęs žalgirietis Packas iki šiol jaučia apmaudą dėl Arvydo Sabonio sprendimo specialiai Krepšinis.lt iš Londono (3)

Robertas Packas savo gyvenime pakeitė daugybę komandų. Treneriu per pastaruosius 10 metų...

Kokia dar krizė? Davoso milijardierių turtai auga be sustojimo (109)

Pasaulinis elitas, atvykstantis į Davosą, yra turtingesnis nei bet kada.

Susipliekė dėl 21 proc. PVM: ar ne laikas jį mažinti (158)

Šiemet sukako dešimt metų, kai Lietuvoje taikomas Andriaus Kubiliaus vyriausybės „laikinai“...

Laurinavičius: „Revolut“ nuo pradžios iki galo susijęs su Kremliumi (50)

Prieš mėnesį pirmoji Europoje Lietuva suteikė specializuoto banko licenciją bendrovei „ Revolut...

Laukti eilėje pasiūlė 4 metus – specialistė patarė, kaip tokiu atveju elgtis: tūkstančiai galėjo apie tai nežinoti (20)

10-mečio berniuko mama socialiniame ieškojo pagalbos: norėjo sūnui įgyti dantų plokšteles ir...

Barselonos gatves užblokavo dėl pavėžėjų įpykę taksistai: jei reikės, stovėsim čia ir metus specialiai DELFI iš Ispanijos (35)

Kone savaitę Ispaniją kamuoja taksi vairuotojų streikas . Įniršio kupinas judėjimas, nukreiptas...