Pradinė raudonojo traukinuko stotelė yra priešais Katedros bokštą, Gedimino prospekto pusėje. Iš ten traukinukas važiuos Šventaragio, Pilies gatvėmis ir apsuks ratą aplink Rotušę, kurioje išleis norinčius išlipti ir įleis įlipančius keleivius. Tuomet tokiu pačiu maršrutu grįš atgal į Katedros aikštę.

Kelionė tęsis Gedimino prospektu. Panorę išlipti iš raudonojo traukinuko galės tai padaryti ir prie Vinco Kudirkos aikštės. Toje pačioje stotelėje traukinukas priims ir naujus keleivius.

Nuo Vinco Kudirkos aikštės traukinukas pasuks link Neries ir Žygimantų gatve grįš į savo pradinę stotelę greta Katedros aikštės. Visa ši kelionė truks apie pusvalandį.

Kalėdų traukinuko maršrutas

Pernai darbo dienomis Kalėdų traukinukas važiavo tokiu pačiu maršrutu, kaip ir šįmet. Savaitgaliais jis buvo kitoks – vietoje Pilies gatvės ir Rotušės keleiviai galėjo grožėtis šventiškai išpuoštu Bernardinų sodu.

Tačiau juo džiaugtasi neilgai – prastos oro sąlygos neleido traukinukui dardėti sodo takeliais, mat danga buvo per minkšta. Dėl šios priežasties šios maršruto dalies buvo nuspręsta atsisakyti ir traukinukas didžiąją laiko dalį važiavo įprastu darbo dienų maršrutu.

Vietos traukinuke turėtų užtekti visiems – klasikinio dizaino vagonas su dideliais langais talpina 22 keleivius. Iš viso tokių vagonų bus du, taigi, daugiausiai vienu metu traukinuku galės važiuoti net 44 žmonės.

Šiais metais kelionė traukinuku kainuos 2 eurus. Bilietą – kalėdinį atviruką – galima įsigyti iš Snieguolės pačiame traukinuke arba rezervuoti internetu. Tiesa, vaikams iki 7 metų, kurie sėdi ant tėvų kelių, atskiro bilieto pirkti nereikia.

DELFI primena, kad traukinukas kursuos iki sausio 7 dienos. Pirmadieniais-ketvirtadieniais juo važiuoti bus galima 12-21 val., o penktadieniais-sekmadieniais – nuo 11 iki 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)