Vilnietė Agnė DELFI papasakojo, kad su savo vaikais buvo užsiregistravusi į pasakų skaitymą Katedros aikštėje. Tačiau šiandien ji tikina sulaukusi skambučio, kad vienas iš šio vakaro pasakų skaitymų yra atšauktas, nes į namelį, kuriame turėjo vykti skaitymas, prasisunkė vanduo.

Anot projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovo Pauliaus Jurgučio, atšaukiami tik keli pasakų skaitymo seansai, mat dėl naktį iškritusio šlapio sniego į pasakų namelį ėmė skverbtis vanduo.

„Kadangi šiais metais organizatoriai sukūrė unikalią erdvę šeimos pasakoms ir namelio konstrukcija yra sudėtinga, šiąnakt iškritus šlapiam sniegui pastebėta, kad vanduo skverbiasi į vidų. Kad galėtume pašalinti šią kliūtį atšaukėme keletą seansų ir susisiekėme su grupėmis, kurios buvo į juos užsiregistravusios“, – aiškino P. Jurgutis.

Anot jo, pasakų seansai vyksta ir toliau, o tiems, kurių rezervacijos buvo atšauktos, pasiūlyta pasirinkti kitą pasakų pasiklausymo laiką. Organizatorių teigimu, pasakų skaitymai ir toliau vyks tuo pačiu grafiku kaip iki šiol, o artimiausiu metu ketinama sutvarkyti namelį taip, kad vanduo į jį nebepratekėtų.

P. Jurgučio teigimu, su ta pačia problema susidūrė ir Rotušės aikštėje įsikūrę smulkieji verslininkai, mat Kalėdų miestelio nameliai ten tokie patys kaip pasakų namelis Katedros aikštėje. Ši problema, anot P. Jurgučio, bus pašalinta ir ten. Mugėje prekiaujantys verslininkai dėl to savo prekybos nenutraukė.

DELFI primena, pasakų skaitymo seansai vyksta kiekvieną dieną kas pusvalandį nuo 10.30 val. iki 20.30 val. Vieno skaitymo seanso trukmė – 20 min. Maksimalus klausytojų skaičius vieno seanso metu – 30 žmonių.

Specialus pasakų namelis sostinės Katedros aikštėje savo darbą pradėjo antradienį.

Nemokamų skaitymų metu vaikai gali klausytis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos specialistų ir ekspertų atrinktų šventinio turinio literatūrinių kūrinių ištraukų.

Vakarinius pasakų skaitymo seansus transliuoja ir DELTI TV. Pasakas vaikams skaitys visuomenėje žinomi kultūros, meno ir sporto atstovai.

Projekte žada dalyvauti Bernadeta Lukošiūtė, žinoma kaip Teta Beta, kunigas Ričardas Doveika, laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis, žurnalistas ir laidų vedėjas Andrius Tapinas, poetas, teatro ir kino režisierius ir vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis, aktorė Ilona Balsytė ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)