Prieš 2002-ųjų žiemos olimpiadą garsiausia Lietuvos šokių ant ledo pora jau turėjo ir aukščiausio lygio varžybų patirties, ir skambių pasiekimų: 2000-aisiais iškovojo bronzą Europos čempionate Vienoje bei pasaulio pirmenybėse Nicoje.

Deja, svajonėms nebuvo lemta išsipildyti. Solt Leik Sityje P. Vanagas ir M. Drobiazko po dviejų privalomųjų šokių bei originaliojo numerio buvo penkti, bet vis dar turėjo šansų iki antros vietos, nes paskutinis pasirodymas – laisvoji programa – sudarė net pusę visų balų vertės. Nors pasirodymo metu akivaizdžiai klydo ir italų, ir kanadiečių pora, teisėjams tai buvo nė motais ir abi poros atsidūrė aukščiau Lietuvos.

Garsiausia Lietuvos šokių ant ledo pora 2002 metais nusprendė dėti tašką sportinėje karjeroje, bet 2005-aisiais šokėjai paskelbė apie planus sugrįžti ir kovoti dėl teisės rungtis penktojoje savo olimpiadoje Turine.

Šįkart olimpinių medalių svajonę sugriovė kritimas privalomo šokio metu. Šokio, kurio choreografas Gintaras Svistunavičius negali pamiršti iki šiandien ir kalba apie tai su dideliu jauduliu.

„Tokie dalykai neužsimiršta gyvenime. Nežinau, kiek aš atiduočiau, ką padaryčiau, kad tik to nebūtų nutikę“, – prisipažįsta vyras.

„Kalėdos ant ledo“ projektą finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba, jį pristato „Delfi“ ir Telia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)